Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oorlog, klimaatverandering en een problematische toeleveringsketen stuwen avocadoprijzen op

Meerdere problemen, waaronder een hagelstorm in Mexico in juni en snel stijgende kunstmestprijzen als gevolg van de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, hebben de avocado-oogst gedecimeerd. Het resultaat: een tekort aan avocado's en hogere prijzen in de Amerikaanse retail. De gemiddelde prijs van Amerikaanse avocado's steeg in de week van 23 juli met 30% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder tot $1,41 (€1,38) per stuk, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Mexico, het belangrijkste herkomstland voor avocado van de VS, koopt bijna 30% van zijn kunstmest in Rusland, en door de oorlog in Oekraïne is het aanbod krapper geworden en duurder geworden. Ook het weer heeft de avocadoteelt geschaad, met een recente hevige storm die aanzienlijke oogstverliezen veroorzaakte in de Mexicaanse staat Michoacán. Ook de droogte in een groot deel van Mexico is van invloed op de teelt.

In het eerste kwartaal van 2021 importeerde de VS ruim 338,8 mln kilo avocado's uit Mexico, volgens de Hass Avocado Board. Maar dit jaar, in dezelfde periode, daalde die invoer tot 265,3 mln kilo

Bron: fortune.com

Publicatiedatum: