Fruit Tech Campus

Cursussen Fruit & Bewaren en Fruit & Kwaliteit opnieuw van start

Na het succes van de eerste ronde cursus Fruit & Bewaren, starten de cursussen Fruit & Bewaren en Fruit & Kwaliteit in november 2022 opnieuw.

In juni hebben de eerste twaalf cursisten hun certificaat Fruit & Bewaren behaald. De gemiddelde leeftijd van de cursisten was 30 jaar, de toekomst van de fruitsector. Zowel fruittelers als koudetechniek installateurs namen deel aan deze cursus. Dit creëerde veel interactie en discussie in de groep, wat als positief ervaren is door de cursisten. Andere positieve reacties uit de groep waren: leerzaam, veel kennis opgedaan, duidelijk en goed geregeld. "De cursus bevatte voldoende diepgang en voldeed aan de verwachtingen", aldus een van de cursisten.

Ook over de expert die de cursus verzorgde, Frank van der Greijn, waren de cursisten enthousiast. "Een vakman op het gebied van bewaren" volgens een van de andere cursisten. "Hij heeft kennis van zaken en geeft op een open manier les, hierdoor was er veel ruimte voor vragen".


De cursisten & expert Frank van der Greijn (rechts) van de cursus Fruit & Bewaren

Fruit & Bewaren
Hoe bewaar je fruit op de allerbeste manier? Na het volgen van deze cursus weet jij er alles van. Je hebt dan alle kennis in huis om de beste beslissingen voor de bewaring van het fruit te nemen. Zo lever je de beste kwaliteit fruit aan jouw afzetmarkt!

De cursus Fruit & Bewaren is een initiatief van Fruit Tech Campus in samenwerking met Nekovri Talenten College en inhoudelijk verzorgd door Wageningen University & Research. Ontwikkeld voor koelers & bewaarders van fruit en telers & medewerkers. Ook geschikt voor de professionals in handel-, afzet- en kwaliteitsorganisaties, technische bedrijven en voor de adviseurs en voorlichters. Tijdens de cursus nemen we je mee in het bepalen van het bewaar- of kwaliteitsdoel en komen het product en de bewaartechnologie aan de orde. De cursus resulteert in het toepassen van deze kennis in de eigen praktijk. 

Datum: 7, 14, 21 & 28 november en 5 & 12 december
Duur: 6 dagdelen, waarvan 1 praktijkmiddag
Locatie: Fruit Tech Campus, Geldermalsen

Meer informatie en aanmelden

Fruit & Kwaliteit
Wil jij meer weten over het beoordelen, waarborgen en controleren van hard- & zachtfruit en exotisch fruit? Leren over wat belangrijk is op onder andere het gebied van hygiënestandaarden, veiligheid en afvalstromen? Dan is de cursus Fruit & Kwaliteit echt wat voor jou!

Onder leiding van vakspecialisten maak je kennis met onder andere de invloeden van de teelt, de oogst en het sorteer- en verpakproces op de kwaliteit van fruit. Ook komt aan bod waar rekening mee moet worden gehouden als het product wordt aangeboden aan de eindgebruiker.

Na afronding van de cursus ben je in staat het kwaliteitsproces te identificeren, toe te passen, borgen en evalueren. Meld je snel aan!

Datum: november 2022
Duur: 3 dagdelen
Locatie: Fruit Tech Campus, Geldermalsen

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie:
Lisanne van Haarlem
Fruit Tech Campus
vanhaarlem@fruittechcampus.nl 
www.fruittechcampus.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven