Foodeq introduceert CentreQ

Software-tool die het gedrag van de triller meet én bijstuurt

FoodeQ koppelt kennis van triltechniek aan innovatieve oplossingen voor food processing. Dat blijkt ook uit de introductie van CentreQ, een monitoringsysteem voor trillers aangedreven door onbalansmotoren.



CentreQ is uitgerust met Autoscan. Daarmee analyseert de triller zichzelf, om zo te sturen op de trilfrequentie waarvoor hij is ontworpen. Met Autotune stuurt Centre continu bij naar die ideale trilfrequentie. Zo anticipeert de tool op invloeden als temperatuur, belading en slijtage. CentreQ signaleert slijtage en voorkomt dat de triller buiten de toelaatbare grenzen trilt. Zo wordt grote schade en downtime voorkomen. Om motorfalen (missynchronisatie) te detecteren, meet CentreQ de G-krachten in dwarsrichting.


"CentreQ is een software tool die het gedrag van de triller meet én bijstuurt. Hij zoekt constant naar de ideale natuurlijke trilfrequentie, om het samenspel te optimaliseren en zo schade en downtime te voorkomen. CentreQ bewaakt de mechanica en houdt de triller perfect in balans. Daardoor slijten onderdelen veel minder snel en voorkom je (ongepland) onderhoud. Industriële processen wil je pro-actief monitoren, en dat is exact wat CentreQ doet."

Voor meer informatie:
FoodeQ Engineering B.V.
Warwickstraat 14
4651 SX Steenbergen
Tel: +31 (0)167 44 05 00
info@foodeq.nl 
www.foodeq.nl 

 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven