Grupo De Prado diversifieert assortiment met avocado en pistache

Project van 1.000 ha avocado in Spanje en Portugal

Met de aankoop van de bedrijven Elaia en Tangerina van de Atitlan-groep blijft Grupo De Prado zijn activiteiten verder uitbreiden. De Spaanse groep heeft nu een areaal van ongeveer 30.000 hectare voor de teelt van amandelen en olijven (voor tafelolijven en verwerking tot olijfolie), met een totale omzet van ruim € 250 mln. De groep heeft meer dan 700 vaste werknemers in dienst.

De Prado beheert 144 teeltlocaties verspreid over Spanje, Portugal, Chili en de Verenigde Staten, zes verwerkingsbedrijven voor olijfolie, een voor tafelolijven en twee voor amandelen. "We zijn een familiebedrijf dat verder wil groeien", vertelt voorzitter José Luis de Prado.

De focus op groei blijkt duidelijk uit de beslissing om ook avocado en pistache te telen. "We gaan samenwerken met Granot Group uit Israël, een bedrijf dat 40.000 ton avocado's in Europa vermarkt en teeltlocaties heeft in Chili en Kenia. We willen 1.000 hectare aanplanten in Spanje en Portugal. We moeten daarbij de juiste locatiekeuze maken, want de avocadoteelt is erg afhankelijk van het klimaat en de toegang tot water", vertelt José Luis. "We denken er ook over na om pistache te gaan telen. We zullen dit zelf doen, want we kunnen terugvallen op de ervaring van ons amandelteam."

Momenteel heeft de toetreding van tal van investeringsfondsen in de tuinbouwsector volgens José Luis de Prado de koopdruk vergroot en de prijs van teeltlocaties opgedreven. "Het is logisch dat er veel belangstelling is vanuit de fondsen, want het is een economische sector die heel winstgevend kan zijn. Maar als de teeltlocatie niet de juiste is en het beheer niet efficiënt is, kan de activiteit ook sterk verlieslatend zijn."

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven