Bedrijf wil meer faciliteiten openen in Afrika

Nile opent nieuwe Gauteng cross-docking hub

Nile, een tech start-up die groente- en fruitproducenten rechtstreeks in contact brengt met klanten via een online platform, heeft onlangs een ultramoderne cross-docking faciliteit geopend in Centurion, Pretoria. Daar blijven de producten slechts maximaal zes uur voordat ze worden opgehaald voor levering aan 35 steden en dorpen in heel zuidelijk Afrika.

De faciliteit dient als knooppunt voor grensoverschrijdende transacties die worden gefaciliteerd door het online platform. Inspectie door het Perishable Products Export Control Board (PPECB) vindt plaats op de hub. Volgens Eugene Roodt, medeoprichter van Nile.ag, stelt cross-docking Nile in staat om telers rechtstreeks in contact te brengen met markten waartoe ze anders geen toegang zouden hebben.

Ananassen worden gelost in Nile's Centurion cross-docking faciliteit (foto: Blowfish Productions)

De cross-dockingfaciliteit is ontworpen voor een snelle omzet van verse producten met minimale handling, en producten worden van tevoren toegewezen aan een koper.

Foto: YUNEK Media

"De nieuwe Nile-faciliteit maakt efficiëntere operaties mogelijk, wat essentieel is om te zorgen dat het product zo snel mogelijk van de teler naar de koper gaat, met minimale handling, om de topkwaliteit van het product te behouden," merkt Theuns Pieterse op, het nieuw benoemde hoofd van de operatie. Hij is een industrieel ingenieur met uitgebreide ervaring in zowel de voedingsindustrie als de voedseldistributie.

Sinds de oprichting in 2020 heeft Nile haar aanwezigheid sterk uitgebreid en zijn er meer dan 40 producten en 500 verschillende artikelen cross-docked in de faciliteit in Gauteng.

Foto: Blowfish Productions

Het bedrijf heeft onlangs een belangrijke financieringsovereenkomst gesloten, onder leiding van Naspers, waardoor het haar aanwezigheid van cross-docking hubs op het Afrikaanse continent verder kan uitbreiden.

Nile streeft ernaar om meer van deze faciliteiten te openen in Afrika.

Voor meer informatie: 
Team Nile
team@nile.ag
https://nile.ag/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven