Zweden: Axfood ziet sterke groei temidden van hoge inflatie

Zweden: Axfood ziet sterke groei temidden van hoge inflatie
Retailer Axfood heeft in de eerste helft van zijn boekjaar een netto-omzetgroei van 29,3% geboekt tot € 3,3 mld. Het bedrijfsresultaat bedroeg € 150 mln, inclusief € 13,7 mln netto, in items die de vergelijkbaarheid beïnvloeden.
Bron: esmmagazine.com 

Brits M&S zoekt controle over logistieke keten met €169 mln overname door Gist
De Britse retailer Marks & Spencer heeft verklaard dat het zijn belangrijkste logistieke dienstverlener Gist overneemt voor € 169 mln in een all cash deal, waarmee het controle wil krijgen over zijn voedselvoorzieningsketen. De deal, die naar verwachting zal bijdragen aan de winst van het bedrijf volgend jaar, zal M&S helpen bij problemen in de aanbodketen en bij het optimaliseren van de kosten in een tijd waarin de inflatie sterk is gestegen.
Bron: reuters.com 

Britse supermarkten zullen dit jaar met 3,1% groeien
De conveniencemarkt zal dit jaar een waarde bereiken van € 53 mld, een stijging van 3,2% ten opzichte van 2021, zo blijkt uit een nieuwe studie van Lumina Intelligence. Uit het Lumina Intelligence UK Convenience Market Report 2022 blijkt dat het conveniencesegment tussen nu en het midden van het decennium zal groeien met 2,6% en in 2025 een waarde van
€ 57,6 mld zal vertegenwoordigen.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven