McCain beëindigt aanwezigheid in Rusland

McCain, marktleider op het gebied van diepgevroren aardappelproducten, beëindigt zijn commerciële aanwezigheid in Rusland, waar het zich rond de jaren negentig van de vorige eeuw vestigde. Zoals veel westerse bedrijven heeft McCain besloten Rusland te verlaten. Dit besluit werd genomen na de inval van Rusland in Oekraïne, op het moment dat het Canadese bedrijf daar een fabriek aan het bouwen was om aan de vraag van klanten te voldoen.

"Al tientallen jaren zijn we bezig met de overdracht van vaardigheden naar Russische landbouwbedrijven voor de teelt van aardappelen die aan onze behoeften zijn aangepast. We waren op weg naar de productiefase. Binnen een paar weken na de inval besloten we de bouw van de locatie in Toela, 180 kilometer van Moskou, op te schorten", aldus Max Koeune, CEO van McCain Foods.

De totale investering werd geraamd op 180 miljoen euro, waarvan bijna een derde al was besteed. De bouwplaats werd op 30 juni voor een symbolisch bedrag verkocht aan een Russische investeerder die het project kon voortzetten. "Moskou wil de toegevoegde waarde van de Russische landbouwproductie verhogen", aldus Koeune.

Bron: lemonde.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven