Japanse telers verhogen waakzaamheid tegen fruitdiefstal

In veel Japanse teeltgebieden worden voorafgaand aan de oogst grote hoeveelheden seizoensfruit gestolen, waarbij op sommige plaatsen grotere verliezen worden geleden dan in voorgaande jaren. Sommige telers installeren mobiele beveiligingscamera's en sensoren om indringers op te sporen.

In juni werd in de prefectuur Yamanashi, een regio waar perziken worden geteeld, een reeks diefstallen van perziken gepleegd. Volgens de politie werden in totaal ongeveer 14.400 perziken gestolen met een waarde van ongeveer 28.500 dollar. Volgens de plaatselijke afdeling van de Japan Agricultural Cooperatives worden gewoonlijk slechts enkele tientallen tot enkele honderden stuks gestolen rond juli. "Nooit eerder werd er zoveel fruit in zo'n korte tijd gestolen," zei een ambtenaar.

De politie en leden van de coöperatie zijn een maand eerder dan gewoonlijk begonnen met patrouilles. De prefectuur subsidieert de kosten van het installeren van beveiligingscamera's en sensorlichten, en de politie onderzoekt de verkooproutes van gestolen perziken.

Bron: staradvertiser.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven