Paul van Groningen, Greenfood Iberica: "Ook Spaans walnotenseizoen in voorbereiding"

"Volumes Spaans steenfruit fors lager dan andere jaren"

Tholen - Het Spaanse steenfruitseizoen verloopt volgens Paul van Groningen van Greenfood Iberica dit jaar niet gemakkelijk. "Het was lastig vooruit plannen, wat het erg moeilijk maakte om programma's in te vullen. Wat dan rest is de last-minute daghandel."

"Door de lage beschikbaarheid lopen de prijzen af-teler ook niet altijd in lijn met de prijzen die de retailers hanteren. Dus voor ons als  handelaar was het geen gemakkelijk steenfruit seizoen. De kersen hebben over het algemeen wel aardig goed gelopen. Deze waren kwalitatief erg goed."

"Tot ongeveer eind augustus / begin september zullen er, met nog wel wat gaatjes in de aanvoer, perziken en nectarines beschikbaar zijn. Paraguayo's hebben we nog een week of vier. Abrikozen doen we al enkele weken niet meer. Pruimen zijn wel goed beschikbaar", somt Paul op.

"Toch ben ik over het algemeen niet helemaal ontevreden. De volumes die we gedaan hebben waren fors lager dan andere jaren, maar de kwaliteit was over het algemeen gewoon goed. Nu zitten we vooral in de meloenen en de voorbereidingen voor het winterseizoen en dat kan ook zomaar nog eens een uitdagend seizoen worden" aldus Paul.

Ook het Spaanse walnotenseizoen komt er weer aan", vervolgt Paul, die vorige week een teler bezocht. "We zijn het seizoen voor de winter aan het voorbereiden.  De bomen staan er goed bij  en zitten vol noten. We verwachten een goede oogst En met de dollar – euro koers  momenteel,  is het sneller interessant om Europees product, van een beduidend mooiere kwaliteit te verkiezen boven USA import."

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es  
www.greenfoodiberica.es 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven