Citri&Co neemt Spaanse dochteronderneming van Braziliaanse Famosa over

Citri&Co blijft groeien. Eerder dit jaar tekende de Spaanse groep een overeenkomst voor de overname van de fruitactiviteiten van San Miguel, een belangrijk teeltbedrijf en distributeur van fruit en natuurlijke ingrediënten op het zuidelijk halfrond, en eind juli publiceerde het handelsregister van Valencia dat de fruitgigant ook de Spaanse dochteronderneming van Agrícola Famosa, een Braziliaans bedrijf waarvan Citri&Co anderhalf jaar aandeelhouder werd, heeft overgenomen.

"Deze operatie is een van de gebruikelijke bedrijfsbewegingen binnen de groep", laat de onderneming weten, die verder geen informatie vrijgeeft. De groep richt zich als holding op vermogensbeheer. Met de overname van de Spaanse dochteronderneming van Agrícola Famosa via Global Melon, een bedrijf dat Citri&Co op 14 januari 2021, enkele maanden voor de toetreding tot de groep van aandeelhouders van Agrícola Famosa, oprichtte, wordt de band met het Braziliaanse bedrijf nu versterkt.

Met de overname verdwijnt Famosa Partners Spain. De erfgenaam, Global Melon, legt zich uitsluitend toe op het beheer van activa. Het wordt de stem van Citri&Co in een van de wereldleiders in de teelt en export van meloenen en watermeloenen.

Bron: valenciaplaza.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven