Zweedse AGF-importeur Hebe neemt aandeel in aardbeienkwekerij

Hebe Frukt & Grönsaker AB, de Zweedse importeur en distributeur van verse groenten en fruit, vooral aardbeien en ander kleinfruit, is de eerste groothandelaar in de regio Göteborg geworden die een aandeel heeft in een plaatselijke aardbeienkwekerij.


Roland Nilsson met zijn nieuwe partners, de broers Krister en Peter Thornè

Hebe's CEO Roland Nilsson, in het westen van Zweden ook wel bekend als de 'Aardbeienkoning': "Wij bij Hebe's houden van de Zweedse tuinbouwsector en met deze kans hebben we een unieke kans om de aardbeisector in Zweden verder te ontwikkelen."

Skogens Strawberry, een 20 hectare groot teeltbedrijf, bevindt zich in Ulricehamn. "Hier groeit het fruit langzaam en heeft het de tijd om een zeer hoge zoetheidsgraad te ontwikkelen. De oogsttijd, in de eerste of tweede week van juli, is erg laat in vergelijking met de meer zuidelijk gelegen telers. Hoewel er een zeer korte oogstperiode is, zorgt het bijzondere klimaat in deze regio, naast een hoge heuvel en een rivier, voor een uitstekende atmosfeer waarin de aardbeien langzaam kunnen rijpen. De oogstperiode valt op een moment dat de Zweedse markt relatief leeg is en de rest van de telers het grootste deel al hebben geoogst voor de midzomer festivals," zegt Nilsson.

Hebe is partner geworden in Skogens Jordgubbar i Ulricehamn AB. Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis in hun eigen sectoren en de kennis die aanwezig is, is van onschatbare waarde. De teelt blijft in handen van de broers Krister en Peter Thornè, terwijl Hebe de drijvende kracht wordt op het gebied van variëteiten en verkoop. "We zijn blij dat we kunnen profiteren van Hebe's kennis en innovatieve kracht," zegt Krister Thornè, CEO van Skogens Strawberry.

"Dit is een bedrijf waarmee we al minstens 15 jaar samenwerken. We hebben er zoveel goede ervaringen mee. Het is meer dan alleen twee families die samenwerken. We geloven in het Zweedse product en stoppen onze ziel en zaligheid in de teelt. Het is voor ons ook een kans om een echt lekkere aardbei op de markt te brengen. Het helpt ons om de juiste variëteit te kiezen, want er zijn veel verschillende variëteiten, allemaal met een andere houdbaarheid, smaak en uiterlijk. Wij willen verkopen wat lekker smaakt; dan zal de klant altijd terugkomen. Als je een aardbei biedt zonder smaak, zullen ze daar niet toe bereid zijn," zegt Nilsson.

Voor meer informatie:
Roland Nilsson
Hebe Frukt & Grönsaker AB
Tel: +46 (0) 31 780 27 00
roland.nilsson@hebe.se  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven