Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordaantal Thaise bessenplukkers deze zomer in Finland verwacht

Het aantal Thaise bessenplukkers dat deze week in Finland aankomt, zal naar verwachting een recordhoogte bereiken. De Thaise autoriteiten hebben toegestaan dat in 2022 meer dan 4.000 bessenplukkers in Finland komen werken, 500 meer dan in de voorgaande jaren.

Het arbeidsbureau van Noord-Ostrobotniƫ coƶrdineert de komst van de bessenplukkers. Volgens toezichthouder Mari Tuomikoski kan nog niet worden bevestigd of het door de Thaise autoriteiten toegestane quotum zal worden opgevuld. Van de grote bessentelers zal Polarica Berries and Fruits 1.100 bessenplukkers naar Finland halen, en Marja Bothnia Berries zal 900 seizoensarbeiders verwelkomen.

Tuomikoski zegt dat verschillende autoriteiten en ministeries betrokken zijn bij de planning van de komst van de werknemers.

Thaise plukkers zijn belangrijk voor de Finse bessensector. Twee jaar geleden vreesde men dat de hele oogst verloren zou gaan toen de Thaise autoriteiten de toegang van plukkers tot Finland beperkten vanwege de pandemie.

Bron: yle.fi

Publicatiedatum: