Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappelimport in Georgië meer dan verdubbeld

Zoete aardappelen zijn populair aan het worden in Georgië. De maandelijkse invoer was in 2022 bijna elke maand een record. Het totale volume van de invoer van zoete aardappelen lijkt misschien klein, maar er is een duidelijke opwaartse trend. In 2021 importeerde Georgië 54 ton zoete aardappelen, en alleen al in de eerste helft van dit jaar bedraagt de invoer 41 ton. Dit volume is 2,4 keer groter dan de invoer in dezelfde periode in 2021.

Het is waar dat de totale vraag in Georgië in 2021 zwak was als gevolg van de bezorgdheid over een pandemie, maar de invoer van zoete aardappelen neemt al geruime tijd op jaarbasis toe, en deze groei is zelfs in 2021 niet gestopt.

Sinds 2014 koopt Georgië elk jaar meer en meer zoete aardappelen uit het buitenland. De jaarlijkse import van zoete aardappelen is de afgelopen acht jaar met gemiddeld 6 ton gegroeid. Bijna alle zoete aardappelen werden al die jaren in Nederland gekocht. Als de importdynamiek zich in de tweede helft van 2022 handhaaft, zal de import boven de 100 ton uitkomen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: