David Levin, Zohara Farm:

"Israëlische vijgen moeten niet alleen gezien, maar ook geproefd worden"

De vraag naar Israëlische vijgen is groot op alle markten, zowel in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Canada als Azië. De Brown Turkey variëteit wordt momenteel per vliegtuig van Tel Aviv's Ben Gurion International Airport naar al deze landen vervoerd.

Volgens David Levin, de CEO en marketingdirecteur van Zohara Farms, is de vraag op al deze markten groot. "We moeten het product via luchtvracht vervoeren, zodat het vers en smakelijk aankomt. Onze zomerexport loopt tot half augustus. Wij exporteren naar het Verenigd Koninkrijk, Europa en een deel naar Canada, maar ook naar het Verre Oosten; Singapore in het bijzonder. Ik zal de prijzen niet noemen, maar kan wel zeggen dat de vraag op al deze markten groot is. Het wordt allemaal per vliegtuig verzonden. De luchtvrachtprijzen in Israël zijn relatief redelijk en de beschikbaarheid is goed."

Zohara Farm betrekt de vijgen van verschillende producenten die in het centrum van Israël gevestigd zijn. Ze oogsten twee keer per jaar; in de winter en nu zijn ze bezig met de zomeroogst. "Op dit moment hebben we alleen vijgen van de Brown Turkey variëteit. De vjigen vertrekken voorverpakt of in dozen of punnets van 1 kg. Onze Israëlische vijgen moet je niet alleen zien, je moet ze ook proeven om de kwaliteit te waarderen," zegt een zelfverzekerde Levin.

Voor meer informatie:
David Levin
Zohara Farm
Tel: +972523691333 
David@zoharafarm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven