"Fruit vers langer vers, ook tijdens langdurige vertragingen"

De Covid-19 pandemie heeft veel uitdagingen gecreëerd voor fruitexporteurs. De laadruimte is beperkt, de transportkosten rijzen de pan uit en de leveringen hebben vertraging opgelopen. Deze omstandigheden hebben gevolgen voor de productkwaliteit van fruit in opslag of tijdens transport en dat heeft een impact op de winstmarge. Als gevolg daarvan is de vraag naar vershoudoplossingen snel toegenomen. Er is een groeiende marktvraag naar 1-MCP-producten. SPM Biosciences (Beijing) is een bedrijf dat gespecialiseerd is in vershouddiensten na de oogst. De woordvoerster van het bedrijf, Debby, heeft onlangs het gebruik en de voordelen van hun vershoudproducten Angel Fresh voor appelen in opslag geïntroduceerd.

Sommige retailers zijn begonnen met het gebruik van vershoudproducten in het retailsegment van de keten omdat grote vertragingen de productkwaliteit van appelen beginnen aan te tasten. "Er zijn veel importeurs en exporteurs die naar ons Angel Fresh vershoudzakje vragen. Dit product is gemakkelijk te gebruiken en handig. Klanten hoeven het zakje alleen maar in een fruitdoos te doen en dat is alles," zei Debby. "We kunnen ook aangepaste vershoudoplossingen leveren voor verschillende verpakkingen en diverse gebruiksscenario's."

Naast het gebruik van vershoudzakjes in het retailsegment, worden 1-MCP-producten ook vaak gebruikt voor appelen in koelhuizen. Grote appelteeltgebieden over de hele wereld maken al gebruik van 1-MCP vershoudproducten.

"1-MCP is zeer effectief bij het vers houden van appelen na de oogst. 1-MCP-producten kunnen de houdbaarheid van appelen in opslag effectief verlengen en helpen het verlies aan water/vastheid en smaakveranderingen van appelen bij vertraagde verlading effectief te verbeteren. Op deze manier behouden 1-MCP producten de versheid en verlengen ze de houdbaarheid van appelen, wat exporteurs helpt appelen van hogere kwaliteit aan hun klanten te leveren," legt Debby uit.

"Onze producten zijn geschikt voor gewone opslagstations en koelhuizen. Natuurlijk levert het gebruik van onze producten in combinatie met lage temperaturen en airconditioning nog betere resultaten op. Het gebruik van 1-MCP producten in koelcellen kan de houdbaarheid van fruit met 50%-200% verlengen."

SPM Biosciences (Beijing) is een professioneel bedrijf met bijna 10 jaar ervaring op de Chinese markt. Op de vraag naar de sterke punten van het bedrijf, antwoordde Debby: "We hebben onze eigen R&D, analyse en service team. En onze producten zijn al geautoriseerd voor de retail in Argentinië en de Dominicaanse Republiek, maar we zijn altijd op zoek naar strategische partners in andere landen. Naast onze vele vershoudproducten hopen we met nog veel meer groentegroothandels, exporteurs, verpakkers en handelaren in opdracht samen te werken om de verspilling in de groenteketen te verminderen. We kunnen geïnteresseerde bedrijven ook voorzien van gratis monsters."

Voor meer informatie:
Debby Wang
SPM Biosciences (Beijing) Inc.
+86 13141463919
debbywang@plmbio.com
www.spmbio.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven