Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het Turkse weer in is perfect voor de appelteelt"

De Turkse appelproductie heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld en wordt nog steeds beter. Overal in het land zie je professionele appelboomgaarden. Muhsin Riza, exportdirecteur van de Turkse exporteur van verse producten Ideal Tarim, stelt dat ze tegenwoordig meer mogelijkheden voor export hebben: "Turkse telers investeren nog steeds in nieuwe variëteiten en de lijst van potentiële markten om de Turkse appels naar te exporteren wordt steeds langer. Voor rode variëteiten zijn India en Rusland de belangrijkste markten. Andere variëteiten zijn ook populair op deze markten, en op die in het Verre Oosten. De prijsstijgingen die zich overal ter wereld voordoen, hebben ook Turkije getroffen. Dit betekent dat we voor de oogst hogere kosten verwachten. We verwachten echter ook een toename van de totale appelopbrengst in Turkije, met 20 procent, wat zou kunnen betekenen dat de vroege verschepingen sneller op gang komen."

Riza zegt dat het weer tot nu toe perfect was voor de teelt van appels. "Laten we hopen dat de huidige weersomstandigheden zullen aanhouden tot de eigenlijke oogst. Want de meeste schade voor appels ontstaat tijdens de oogstfase. Als het weer omslaat naar hoge of lage temperaturen terwijl we in de oogstfase zijn, zullen veel appels schade oplopen. Vorig jaar hadden we dat probleem. De rode variëteiten rijpten zeer snel als gevolg van de temperatuur en als gevolg daarvan moesten we zeer snel oogsten. En bij sommige van de zendingen deden zich problemen voor na aankomst. Je kunt de schade niet zien in de CA-ruimten, maar bij aankomst was duidelijk dat sommige boomgaarden ernstige problemen hadden. We zullen dit seizoen dus voorzichtiger zijn bij de oogst."

Kijkend naar het komende seizoen, heeft Ideal Tarim zijn zinnen gezet op een stabiel seizoen dat hun klanten tevreden zal stellen: "Ons belangrijkste doel voor het komende seizoen is gewoon om appels van goede kwaliteit te leveren. De grootste uitdaging is dat klanten soms een exacte maat en een exacte variëteit willen. Die druk zorgt ervoor dat de verpakkingsbedrijven langer en tegen hogere kosten moeten werken. En wanneer mensen een specifieke grootte en vorm eisen, kunnen er fouten worden gemaakt bij het verpakken. Wat ik onze klanten adviseer, is te proberen een homogene sortering te bestellen."

Voor meer informatie:
Muhsin Riza
Ideal Tarim Urunleri Tic. As
Tel: +90 (530) 552 83 06
ragdag@idealtarim.com.tr 
verita.com.tr  

Publicatiedatum: