Albanië ziet groentenimport toenemen met 44%

In Albanië is de import van groenten is in de eerste zes maanden van 2021 aanzienlijk gestegen, wat erop wijst dat de consumptie van binnenlandse producten snel wordt vervangen door buitenlandse producten. Volgens de gegevens van INSTAT werd in de periode januari-juni 2022 ongeveer 27.000 ton groenten ingevoerd, tegenover ongeveer 19.000 ton vorig jaar, of ongeveer 8.000 ton meer.

De invoerkanalen van tuinbouwproducten zagen een nieuwe impuls. Nu kan men op alle markten, op het hoogtepunt van de plaatselijke productie, verpakte tomaten uit Griekenland en Italië vinden. Voorheen werkten bepaalde beperkingen om de plaatselijke productie te beschermen, maar dit jaar zijn geïmporteerde producten, zoals tomaten, aardappelen en andere groenten, in de afgelopen jaren op de markt gekomen als nooit tevoren.

Hoewel de export van plaatselijke groenten toeneemt, is het percentage lager dan de stijging van de import van deze producten. In de eerste zes maanden is de export van groenten qua volume met ongeveer 10% gestegen, terwijl de import met 44% is toegenomen.

Bron albaniandailynews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven