Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse sinaasappelexport keldert in eerste halfjaar

De Peruaanse sinaasappelexport is in de eerste helft van dit jaar gekelderd. In volume werden er 82% en in waarde 71% minder sinaasappelen geëxporteerd in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, goed voor een totaal van 269 ton en € 221.000. Volgens marktstudiebureau FreshFruit daalde ook de gemiddelde prijs op de exportmarkt met 59% tot € 0,82 per kilo.

Ecuador was met een aandeel van 57% de belangrijkste bestemming voor Peruaanse sinaasappelen. Naar die markt werd 158 ton verladen voor € 104.600, 25% minder in volume en 19% minder in waarde dan in 2021. De gemiddelde prijs was € 0,66 per kilo, 7% meer dan vorig jaar. Met een aandeel van 95% zette Selva Industrial S.A. de meeste Peruaanse sinaasappelen af in Ecuador.

De Verenigde Staten namen 22% van de Peruaanse exportsinaasappelen af en waren daarmee de op één na grootste importeur. Het land nam 33 ton af voor € 31.300, 7 keer meer in volume en 6 keer meer in waarde dan in de eerste helft van 2021. De gemiddelde prijs daalde echter met 20% tot € 0,96 per kilo. De belangrijkste exporteur naar de Verenigde Staten was Casa Chica S.A.C., met een aandeel van 91%.

6% van de Peruaanse exportsinaasappelen gingen naar Colombia. Er werd 20 ton voor € 21.500 naar Colombia verzonden, een viervoud in volume en waarde ten opzichte van vorig jaar. De prijs daalde met 10% tot € 1,06 per kilo. Het meest actieve Peruaanse sinaasappelbedrijf op de Colombiaanse markt was Procesadora Laran S.A.C., met een aandeel van 73%.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: