Toeristen trekken voor tomatengevecht naar Mexicaans dorp

Vorig weekend vlogen de tomaten in het rond in Tortugas. Dit Mexicaanse dorp nabij Metepec, in de staat Hidalgo, organiseerde enkele dagen geleden zijn eerste tomatengevecht. Ongeveer twee ton tomaten deden dienst als projectielen. Deelnemers konden er hun stress kwijt of gewoon even uit de bol in dit straatgevecht met de naam Jitomatiza, een allusie op het beroemde Tomatina-festival in het Spaanse dorp Buñol.

De tomaten, waarvan een groot deel door onvolkomenheden onverkoopbaar was, werden geleverd door lokale telers. Kinderen, volwassenen en ouderen deden allemaal mee. Sommigen hielden het maar een paar minuten uit in de tomatenchaos. Anderen trotseerden de tomatensalvo’s veel langer.

Na een veldslag van ongeveer een half uur was het beste van het vat en beëindigden de twee legers het vriendschappelijke gevecht. Veel van de deelnemers beloofden dat het tomatengevecht in Tortugas het eerste in een lange rij zou zijn.

De organisatoren verzekerden dat de Jitomatiza geen verspilling van tomaten betekende en garandeerden dat alle resterende tomaten en de tomatenpuree zouden worden verzameld en als compost zouden worden gebruikt.

Bron: mexiconewsdaily.com

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven