Druiven die na de oogst worden beschermd, tonen meer groene stengels

Hazel Technologies, Inc. heeft melding gemaakt van een succesvolle proef met in Californië geteelde druiven. Dit is gedaan in samenwerking met Oppy, een wereldwijde teler, marketeer en distributeur, en de in Exeter, Californië, gevestigde teler/verpakker/shipper, Brar Farms. Tijdens en na de tests stelde het Oppy kwaliteitspersoneel vast dat de druiven, behandeld met Hazel Tech's toptechnologie, Hazel 100™, bij Brar Farms aantoonbaar groenere stelen vertoonden in alle genomen proefmonsters.

De proef bestond uit drie testen op twee in Californië geteelde variëteiten: Autumn Royal en Autumn King. Commerciële monsters van elke variëteit werden uit de koelcel gehaald en bij omgevingstemperatuur opgeslagen om de omstandigheden bij retailers te simuleren.

Na 45 dagen hadden de Autumn King druiven die beschermd waren met Hazel 100 23 procent meer groene stengels in de kist, terwijl de met Hazel 100 beschermde Autumn Royal druiven 47 procent meer groene stengels in de kist hadden. Met Hazel 100 kunnen binnenlandse telers, verpakkers, verzenders en retailers de kwaliteit van verse tafeldruiven langer beschermen en verliezen beperken.

Links: druiven behandeld met Hazel 100;
Rechts: onbehandelde druiven.

"Met elke druivensoort die we telen, ervaren we een verscheidenheid aan uitdagingen na de oogst," zegt Hardeep Brar, managing partner bij Brar Farms. "Het zien van gunstige effecten voor zowel witte als blauwe variëteiten na bijna anderhalve maand in opslag was echt fantastisch, zowel vanuit het oogpunt van productie als winst."

"Uiteindelijk is het ons doel om producten van de hoogste kwaliteit aan de consument te leveren," zegt Marc Serpa, directeur binnenlandse druiven bij Oppy. "En in de Verenigde Staten behoren druiven tot de top drie van fruit in retail, met witte druiven als favoriet. Door deze tests weten we nu dat het beschermen van de druiven met Hazel 100 maakt dat onze retailers fruit krijgen dat langer vers blijft."

"Hazel 100's USDA-gefinancierde, gepatenteerde time-release technologie zorgt voor een optimale bescherming van de steel van de druif," zegt Nico Tomicic, business development manager - agtech bij Hazel Technologies. "Onze proeven bewijzen dat het Hazel 100-zakje een belangrijk nieuw naoogst-product is voor zowel leveranciers als retailers."

Voor meer informatie:
Hazel Technologies
Tel: +1 (559) 321-2146
media@hazeltechnologies.com  
www.hazeltechnologies.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven