M&S verwijdert houdbaarheidsdatum bij 300 groente- en fruitsoorten

Milton Keynes: brand in vrachtwagen beschadigt distributiecentrum Waitrose
Een distributiecentrum van een supermarkt is beschadigd geraakt bij een brand. De brandweer werd opgeroepen naar een industriële eenheid die wordt gebruikt door supermarktketen Waitrose aan Bransworth Avenue in Milton Keynes. Automobilisten werden gewaarschuwd het gebied te mijden nadat grote rookpluimen zich over de lokale wegen, waaronder de M1, hadden verspreid. Buckinghamshire Fire and Rescue zei dat de brand onder controle was, maar dat de teams nog een groot deel van de dag ter plaatse zouden blijven.
Bron: bbc.com 

Picnic richt de pijlen op Berlijn en Parijs in 2023
De Nederlandse online supermarkt Picnic wil begin volgend jaar uitbreiden naar Berlijn en Parijs, met Hamburg en Frankfurt om snel daarna te volgen. De retailer is al actief in beide landen, maar gaat nu voluit voor de grote steden.
Bron: retaildetail.eu 

VK: M&S schrapt 'houdbaarheidsdatums' op groenten en fruit om voedselverspilling tegen te gaan
Marks & Spencer schrapt de houdbaarheidsdatums van meer dan 300 groente- en fruitsoorten om voedselverspilling tegen te gaan. Ze worden vervangen door een code die het personeel van M&S kan gebruiken om de versheid en kwaliteit te controleren.
Bron: bbc.com 

Deliveroo verlaagt omzetverwachting door verslechterende Britse economie
Deliveroo, de bezorger van maaltijden, heeft zijn omzetverwachtingen voor het volledige jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf wijt dit aan de verslechterende economische vooruitzichten en de toenemende druk op de consument. De groep zei dat de groei van de brutotransactiewaarde (GTV) voor het hele jaar nu naar verwachting tussen 4% en 12% zal bedragen bij constante wisselkoersen, in vergelijking met de eerdere verwachtingen van 15% tot 25%. In de eerste helft van het jaar bedroeg de brutotransactiewaarde in totaal € 4,1 mld, volgens het bedrijf een stijging van 7% j-o-j (+7% bij constante wisselkoersen).
Bron: esmmagazine.com 

Amazon verkocht 100.000 artikelen per minuut op Prime Day
Amazon heeft tijdens de Prime Day van deze week een recordaantal van 300 mln producten verkocht - grofweg 100.000 artikelen per minuut gingen over de digitale toonbank. De techgigant geeft geen commentaar op de omzet.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Morrisons stemt in met redding pensioenregelingen McColl's € 153 mln na overname
De pensioenregelingen van McColl's, die samen een vermogen van € 153 mln hebben, zullen worden gered na de verkoop van het bedrijf aan supermarktketen Morrisons. Bij de transactie zijn alle 16.000 personeelsleden en meer dan 1.100 winkels in het VK met succes overgedragen, waarbij Morrisons ermee heeft ingestemd de twee pensioenregelingen van McColl in de toekomst te ondersteunen. De pensioenregelingen zullen zich niet langer in de PPF-beoordelingsperiode bevinden en zullen door Morrisons worden ondersteund.
Bron: retailgazette.co.uk 

Amazon evenaart prijs van Tesco in gevecht met supermarkten om klanten
Amazon's online supermarkt past zijn prijzen aan die van honderden Tesco-producten aan, nu supermarkten in een strijd om klanten verwikkeld zijn geraakt door de stijgende kosten van levensonderhoud. Amazon Fresh begint zijn Tesco Clubcard Price Match op artikelen zoals fruit, groenten, vlees en vis. Volgens onderzoeksbureau Kantar zal de gemiddelde jaarlijkse boodschappenrekening in het Verenigd Koninkrijk dit jaar met € 448 stijgen.
Bron: bbc.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven