Nigeria streeft naar zelfvoorzienend in kokosproductie

Het grootste deel van Nigeria heeft het perfecte klimaat voor het telen van kokosnoten, maar toch importeert het land 70% van dit populaire product. Aangezien de vraag naar kokosnoten zowel op de binnenlandse markt als wereldwijd toeneemt, zijn er nu plannen om Nigeria zelfvoorzienend te maken op het gebied van kokosnoten.

De wereldwijde vraag naar kokosproducten is sinds het begin van de jaren 2000 gestaag toegenomen. Als gevolg daarvan is in Nigeria een golf van verwerkers op de markt gekomen, die staan te popelen om te profiteren van de enorme mogelijkheden. De vraag naar producten blijft stabiel, zelfs in economisch zware perioden. Dit betekende dat toen het wereldwijde aanbod in 2021 laag was, de gemiddelde prijs van kokosolie met 62% steeg tot $1.636 per ton.

Vorige maand heeft Nigeria een initiatief gestart om kokosnoten te planten in Badagry, als onderdeel van een campagne om de vrucht als handelsgewas te promoten. Het maakt deel uit van een breder plan onder leiding van de National Coconut Producers, Processors and Marketers Association of Nigeria (Nacoppman) om het land te helpen zelfvoorzienend te worden.

Bron: thebharatexpressnews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven