Vandaag Nationale staking land- en tuinbouwsector in Peru

De Nationale Confederatie van Watergebruikersraden van Peru (Conajup) heeft opgeroepen tot een nationale staking van de land- en tuinbouwsector op 18 en 19 juli wegens "een schending van de beloften door de president van de Republiek Pedro Castillo Terrones " en "het rampzalige beheer van de agrarische sector". De belangrijkste eisen zijn:

Kunstmestdistributie
Organische en anorganische meststoffen (ureum en andere) die door de regering worden gekocht, moeten worden gedistribueerd via de Raden en Commissies van Watergebruikers. 

Tweede Landbouwhervorming
Er is een budget van maar liefst € 1,9 mld per jaar nodig voor de uitvoering van de Tweede Landbouwhervorming (verdrievoudiging van het budget voor de agrarische sector met de nodige technische, economische, juridische, politieke en sociale ondersteuning). Aan de landbouwhervorming moet ook worden gewerkt met de echte agrarische vakbonden en niet met spookorganisaties die de Peruaanse land- en tuinbouwsector niet vertegenwoordigen.

Totale herstructurering van het Ministerie van Agrarische Ontwikkeling en Irrigatie (Midagri) en al zijn agentschappen
Er is nood aan een echt ministerie van Landbouw zonder corruptie dat werkt met en voor het volk, wat nu niet het geval is. Zo is het Programma voor het Versterken van de Gebruikersraden een uitzendbureau geworden en zijn de Plattelandssecretariaten postjesfabrieken geworden met maandsalarissen van € 3.000 en illegale benoemingen. 

Verbetering concurrentievermogen en productiviteit van de sector
Implementeren van overheidsbeleid dat gericht is op het verbeteren van het inkomen uit de afzet van land- en tuinbouwproducten, van de toegevoegde waarde, de industrialisatie en de staatsaankopen.

Financiële reddingsoperaties en kredieten aan kleinschalige en middelgrote telers
Ontwikkelingskredieten voor kleinschalige en middelgrote telers en sociale inclusie, zoals het FIPFA-fonds.

Wijziging van het Decreet 001-2022-Midagri
Opname van de Nationale Confederatie van Watergebruikersraden van Peru (Conajup) in de Nationale Raad voor Agrarische en Plattelandsontwikkeling. 

Modernisering en versterking van de Watergebruikersraden
Levering van zware machines, elektrische pompen en logistieke middelen aan de Raden en Commissies van Watergebruikers om een degelijk onderhoud en ontwikkeling van de hydraulische infrastructuur in oppervlakte- en grondwater uit te voeren (volgens de behoeften van elke regio). 

Waterveiligheid
Uitvoering van projecten zoals de aanleg van grootschalige dammen, herbebossing, bescherming van de bovenloop van stroomgebieden en van de randstroken van rivieren, aanvulling van waterbekkens, onderhoud van irrigatie- en afwateringskanalen en decontaminatie van rivieren en de bovenloop van waterbekkens.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven