"Klagen heeft geen zin. Laten we kijken wat we kunnen verbeteren"

"We zullen onvermoeibaar door blijven werken tot de laatste pallet zomerfruit ons magazijn heeft verlaten. Het is zeker niet gemakkelijk in de huidige tijd, maar klagen heeft nog nooit geholpen. Het maakt de zaken zelfs nog erger. Laten we ons concentreren op ons werk en proberen het nog beter te doen", vertelt Francesca Gallicchio, directeur van Gallicchio Frutta, een bedrijf uit de Zuid-Italiaanse provincie Matera en goed bekend op de binnenlandse markt dankzij twintig jaar ervaring in de AGF-sector. 

Francesca Gallicchio

"De economische crisis veroorzaakt door de stijging van de energieprijzen en de algemene inflatie doet de markten een tandje terugschakelen, maar optimisme en vastberadenheid, twee eigenschappen die ondernemers in de AGF-sector van oudsher kenmerken, zullen ons ook deze keer over de streep trekken. We zitten midden in het steenfruitseizoen en we hebben weer veel fruit beschikbaar van verschillende types: abrikozen, perziken, percoca-perziken, nectarines en pruimen. Elke dag verladen we ongeveer 10 ton product naar de binnenlandse groothandelsmarkten." 

Lady Cot abrikozen

"Terwijl de verkoop van abrikozen traag verloopt, verloopt de afzet van percoca-perziken wel vlot. Voor de goede maten wordt € 1,40-1,50 per kilo betaald, terwijl de kleinere maten onder de 1 euro blijven hangen. Percoca-perzik lijkt samen met perzik en nectarine de voorkeur weg te dragen van de consument, zolang het maar middelgrote maten zijn. Maar die zijn helaas schaars."

Royal Summer perziken

"Spanje kampt met een tekort aan product. Daar moeten wij van profiteren in plaats van te blijven klagen. We moeten met de kopers praten om het verschil tussen telersprijs en consumentenprijs kleiner te maken, want de aankopen gaan erop achteruit met een inflatie die nu 6% bedraagt en nog steeds stijgende is. We moeten verder de consument bewust maken van de gevolgen van de klimaatverandering voor de teelt van groenten en fruit, want nu blijven kleinere producten vaak onverkocht of worden ze zelfs niet eens geoogst." 

"We starten momenteel met de oogst van de lokale Coscia-peer. We zetten dit product tot ongeveer half september af. De verwachtingen zijn hooggespannen, ook omdat het gewas er zeer mooi op staat."

Voor meer informatie:
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
gallicchiofrutta@gmail.com
gallicchiofrutta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven