Analyse van de Algarijnse aardappelsector

De aardappel wordt in Algerije beschouwd als een strategisch gewas voor economische ontwikkeling en er zijn de laatste jaren veel maatregelen genomen om de oogst te verhogen die bij 5 mln ton is verviervoudigd.

Een studie, uitgevoerd in 2021 in het kader van het EU-samenwerkingsproject PASA, richt zich op de analyse van de sector op het niveau van de provincie El-Oued (Zuid-Oost Algerije), een belangrijke regio wat de aardappelteelt betreft, aangezien ongeveer de helft van de nationale teelt hier plaatsvindt. Deze studie heeft tot doel te inventariseren aan de hand van een macro-economische en politieke analyse, met bijzondere aandacht voor alle betrokkenen in de sector, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van zowel de lokale markt als de export.

Aan het eind van deze studie hebben de door de auteurs voorgestelde acties ter ondersteuning van de sector betrekking op de verbanden tussen de teelt, de afzet en de bewerking, om bij te dragen tot de ontwikkeling van de sector en tot de voedselzekerheid in het land.

Er moeten nog veel uitdagingen voor de toekomst worden aangepakt, met name wat betreft de aspecten die verband houden met de modernisering van de sector met behulp van de expertise en knowhow van de leidende landen op dit gebied, in dit geval Nederland.

In 2020 heeft RVO een studie gepubliceerd over de aardappelsector in het noorden van Algerije. Beide studies zijn complementair aangezien zij verschillende teeltregio's bestrijken.

U kunt het rapport downloaden via deze link.

Voor meer informatie: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven