Kesar mango's op de Japanse markt gebracht door Costco

"Japanse markt is zeer veeleisend als het gaat om fruitkwaliteit"

De Kesar mango's uit India hebben een succesvolle introductie op de Japanse markt gezien. De Indiase fruitexporteur Kay Bee Exports stuurde zijn eerste proefladingen, die hun weg vonden naar Costco Japan.

Volgens Kaushal Khakhar, CEO van het bedrijf, is het uiterlijk net zo belangrijk als de smaak voor de Japanse consument: "We hebben de Kesar-variëteit van Indiase mango's naar Japan verladen. Deze variëteit past perfect bij de verwachtingen van de klanten. Kesar-mango's hebben een zeer intense smaak en aroma, evenals helder, sappig oranje, saffraankleurig vruchtvlees. Het Hindi woord voor saffraan is 'Kesar' en vandaar de naam.

"Bovendien is Kesar ook een stevig en lang houdbaar ras, wat het vervoer ervan geschikt maakt voor markten zoals Japan. Voor de Japanse markt is het cosmetische uiterlijk net zo belangrijk als de smaak en het aroma van het product. Daarom moesten wij bijzondere inspanningen leveren om een speciale verpakking te ontwikkelen en het best mogelijke fruit voor deze markt te selecteren."

Het is geen gemakkelijke taak om aan alle voorkeuren van de Japanse consument te voldoen, zegt Khakhar. Aangezien de introductie aan het einde van het seizoen kwam, werden slechts beperkte hoeveelheden naar Japan verladen.

"De Japanse markt is zeer veeleisend als het gaat om de kwaliteit van fruit. Dit verlangen naar uitmuntendheid sluit perfect aan bij de filosofie van Kay Bee Exports om alleen de beste en gezondste verse groenten en fruit te leveren. Japan is al goed voorzien in mango's van verschillende oorsprong en het overtuigen van een retailer om parallel nog een land van herkomst aan zijn portfolio toe te voegen was een uitdagende taak. In deze zaak heeft de Indiase ambassade in Japan een zeer effectieve faciliterende rol gespeeld en dit mogelijk gemaakt. We introduceerden dit programma aan het einde van het seizoen en konden dus alleen een proefhoeveelheid aanbieden. We hopen echter dat we commerciële hoeveelheden kunnen leveren voor het seizoen van april tot juli 2023.

Nu de proefladingen naar Japan zijn geslaagd, zal Kay Bee Exports zich richten op het exporteren van meer aanbod naar Japan in het nieuwe seizoen. "We zullen ons nu gaan richten op seizoen 2023, waarin we verwachten grotere hoeveelheden af te zetten. Op die manier zullen we het volledige potentieel van deze markt tot zijn recht kunnen laten komen. Japan is een nieuwe markt die heel andere verwachtingen heeft dan onze Europese klanten. We zullen ons inspannen om eerst hun precieze eisen op het gebied van kwaliteit en verpakking te begrijpen om daaraan te kunnen voldoen," aldus Khakhar.

"Wereldwijd zijn de Indiase migranten de belangrijkste kopers en promotors van Indiase mango's, maar hun aanwezigheid in Japan is niet erg groot. Daarom zal het aanpassen van ons aanbod de sleutel zijn tot succes en groei daar."

De Indiase overheidsinstanties hebben een zeer ondersteunende rol gespeeld voor Kay Bee Exports om dit programma mogelijk te maken, legt Khakhar uit. Dit hielp vooral omdat covid-maatregelen het voor Japanse gewasbeschermingsinspecteurs moeilijk maakten om de producten te controleren.

"De Indiase ambassade in Japan hielp ons met onze marketinginspanningen. De Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA), India's exportpromotieraad, hielp ons bij het uitvoeren van de bemonsteringsactiviteiten met Costco in Japan. Maharashtra State Agricultural Marketing Board (MSAMB) heeft ons ondersteund bij de VHT-behandeling. De National Plant Protection Organisation (NPPO) heeft ons geholpen om te voldoen aan de Japanse voorschriften en om het nodige papierwerk voor de inklaring af te leveren.

"In het verleden kwamen Japanse plantenbeschermingsinspecteurs naar India om fysiek toezicht te houden op de VHT-behandeling van mango's. Aangezien reizen tijdens de pandemie beperkt was, werd deze taak toevertrouwd aan de Indiase NPPO-ambtenaren, wat wijst op een grote mate van wederzijds vertrouwen en samenwerking tussen de twee gewasbeschermingsagentschappen."

Voor meer informatie:
Kaushal Khakhar
Kay Bee Exports
+91 2241 57 8900
export@kaybeeexports.com    
www.kaybeeexports.com      
www.mangofirst.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven