VAE investeren 2 miljard dollar in high-tech Indiase "voedselparken"

De Verenigde Arabische Emiraten hebben 2 miljard dollar toegezegd voor de ontwikkeling van een reeks "voedselparken" in India om de voedselonzekerheid in Zuid-Azië en het Midden-Oosten aan te pakken. Door deze investeringen zou de voedselopbrengst van India in de regio in slechts vijf jaar kunnen verdrievoudigen.

De parken zouden telers, verwerkers en detailhandelaren samenbrengen met behulp van geavanceerde klimaattechnologie om verspilling te minimaliseren, water te besparen en de opbrengst van gewassen te maximaliseren. De aandacht zal in eerste instantie uitgaan naar gewassen als aardappelen, rijst en uien. De vier landen zullen ook projecten voor hernieuwbare energie in India bevorderen, waaronder wind- en zonne-energiecentrales. De projecten worden gesteund door de Israëlische en Amerikaanse particuliere sector.

VN-agentschappen waarschuwden deze maand dat door de oorlog in Oekraïne en door klimaatverandering hongersnood en massamigratie tot ongekende hoogten zouden stijgen. De voedselparken zullen niet alleen de plaatselijke telers ten goede komen, maar zullen ook helpen de handelsbelemmeringen te verminderen en de voedselveiligheidsnormen te harmoniseren, aldus de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Vinay Kwatra in New Delhi. Ze zouden India ook de kans bieden om bederfelijke voedingsproducten te benchmarken voor wereldwijde export en Indiase producten toegang te geven tot de strategische Golfmarkten, te beginnen met de VAE, aldus Kwatra.

Bron: zawya.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven