Fyffes breidt medische bijstand aan haar Hondurese communities uit buiten het meloenenseizoen

Fyffes en haar Hondurese dochteronderneming voor de productie van meloenen - de Sol Group - hebben een aantal 'Community Medical Brigades' opgericht om leden van haar community en seizoenarbeiders die buiten het seizoen rondom de plantages verblijven, te bereiken. 

Het project is deze maand gestart in Colonia Buena Vista, Marcovia, waar op dit moment al 79 mensen medische zorg hebben gekregen en het zal de komende weken worden uitgebreid naar nog eens 14 communities in de gebieden Choluteca en El Paraíso. De Community Medical Brigades zullen naar verwachting minimaal 1000 mensen bereiken - 500 kinderen en 500 volwassenen van 40 jaar en ouder - die symptomen vertonen van seizoenziekten en/of gediagnostiseerd zijn met onderliggende aandoeningen. 

De Sol Group heeft vier medische klinieken op of nabij haar plantages in Honduras (drie in Choluteca en één in Ojo de Agua), drie artsen op de loonlijst en vijf ambulances die door het bedrijf worden betaald - waarvan er drie dit jaar zijn bijgekomen - evenals vier tijdens het seizoen gecontracteerde verpleegkundigen. Een van de belangrijkste redenen om de nieuwe Community Medical Brigades te implementeren, is de uitbreiding van de medische zorg voor tijdelijke werknemers die buiten het seizoen moeilijk toegang hebben tot de medische voorzieningen op de plantages. 

De Community Medical Brigades geven voorlichting inzake gezonder leven, preventie van kwalen en gerichte zorg in het geval van onderliggende ziekten (zoals dengue, diabetes, hypertensie en nierfalen), veelvoorkomende seizoensgebonden aandoeningen (zoals luchtweg- en gastro-intestinale infecties) en ook wordt gewezen op de voordelen van vaccinatie tegen Covid-19. 

Over dit project zegt Sustainability Manager en projectleider Michael Fletes het volgende: "In september 2021 hebben we een Community Needs Assessment uitgevoerd, waarbij we900 mensen uit 14 verschillende communities in de regio rond onze meloenplantages in Choluteca hebben geïnterviewd. De mensen vertelden ons dat de medische infrastructuur in de regio niet toereikend was. Dit project is vooral belangrijk voor vrouwen met onderliggende ziekten die beperkte toegang tot medische diensten hebben en daarom de community moeten verlaten om medische hulp elders te zoeken, waardoor ze extra tijd en geld moeten investeren. We zijn van mening dat dit project ons in staat zal stellen de huidige gezondheidsuitdagingen beter te doorgronden en in de toekomst te evolueren naar programma's met nog meer preventie en bewustwording voor onze prioritaire communities."

Bron: Fyffes


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven