Prijzen Belgische tomaten en komkommers herstellen licht

In Belgiƫ zijn grote volumes tomaten (tros en los) op de klok. De noteringen herstellen zich lichtjes in vergelijking met het begin van de week, zo meldt LAVA. "Het goede weer stimuleert ongetwijfeld de vraag naar tomaten." Hetzelfde zien ze bij komkommers, de prijzen trekken aan. Verder is het de tijd van de mosselen, dus er wordt meer betaald voor groene selderij.

Een groeiend aanbod bloemkolen zorgt voor een halvering in prijs ten opzichte van het begin van de week. Ook voor broccoli wordt minder betaald op de klok. Aantallen paprika stegen deze week gestaag, de prijzen werden goedkoper. Voor oranje en geel betaal je op dit moment het meest, groen is de goedkoopste kleur.

Ten slotte is de productie van aubergines op niveau en de noteringen redelijk stabiel. Ook courgettes zijn goed vertegenwoordigd op de markt, tegen zeer consumentvriendelijke prijzen. Het warme weer tempert echter een beetje de vraag naar prei en witloof, de aanvoer is normaal voor deze tijd van het jaar. Oude oogst kolen zijn inmiddels bijna helemaal vervangen door de jonge kolen.

Bron: LAVA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven