Aldi is nu de goedkoopste supermarkt in het VK

Italië: Conad benoemt Claudio Alibrandi tot nieuwe voorzitter
De raad van bestuur van Conad Consorzio Nazionale Società Cooperativa heeft Claudio Alibrandi benoemd tot nieuwe voorzitter, een functie die hij in het verleden reeds bekleedde. Onlangs nog was Alibrandi voorzitter van de coöperatie PAC 2000A.
Bron: esmmagazine.com 

Italië: Coal presteert 'beter dan verwacht' in 2021
De Italiaanse regionale voedseldistributie-coöperatie Coal heeft in 2021 beter gepresteerd dan verwacht en sloot het jaar af met een omzet van ruim € 290 mln. Het resultaat was iets lager (-3,64%) dan vorig jaar, toen de prestaties van de retailer werden beïnvloed door de lockdown. De EBITDA voor het jaar bedroeg € 5,5 mln, aldus de groep, terwijl de nettowinst € 1,1 mln bedroeg.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi officieel uitgeroepen tot Goedkoopste Supermarkt van het Verenigd Koninkrijk
Nu de kosten van levensonderhoud blijven stijgen en steeds meer gezinnen onder druk komen te staan, heeft consumentenorganisatie Which? duidelijk gemaakt hoeveel geld kan worden bespaard door over te stappen op Aldi. Aldi is nu de goedkoopste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Praetura Ventures investeert in Modern Milkman 
De online boodschappendienst Modern Milkman heeft een investering van € 2,5 mln gekregen van Praetura Ventures, de in Manchester gevestigde durfkapitaalinvesteerder. Modern Milkman, dat
16 hubs in heel Engeland heeft, werkt ook samen met onafhankelijke leveranciers en telers om levensmiddelen te leveren, waaronder eieren, yoghurt en bakkerijproducten tot groenten en fruit.
Bron: businesscloud.co.uk 

Omzet Pepco stijgt doordat door inflatie geplaagd winkelpubliek leunt op discountwinkels
Pepco Group, eigenaar van Poundland en Dealz, boekte een omzetstijging van 17,1% in het derde kwartaal omdat krappe shoppers de vraag naar hun discountwinkels aanwakkeren. De inkomsten stegen tot € 1,2 mld op basis van constante valuta in de drie maanden eindigend op 30 juni, met een stijging van de like-for-like omzet van 4,9%.
Bron: reuters.com 

Aldi opent supermarkten in Telde en Las Palmas de Gran Canaria
Levensmiddelenbedrijf Aldi heeft twee supermarkten geopend in Gran Canaria Lower Miller en op de Melenara Crossing (Telde), en twee op Tenerife in San Cristobal de La Laguna en Arafo.
Bron: tenerifeweekly.com 

VK: Onderzoek naar fusie Morrisons / McColl's
De CMA onderzoekt de voltooide overname door Wm Morrison Supermarkets van bepaalde activa van McColl's Retail Group, Martin McColl Limited, Clark Retail, Dillons Stores, Smile Stores, Charnwait Management en Martin Retail Group.
Bron: gov.uk 

Bord Bia begint retailpartnerschap om groei van Ierse biologische producten te ondersteunen
Bord Bia heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met grote Ierse retailers om het aanbod en de beschikbaarheid van bio-producten uit Ierland onder de aandacht van de consument te brengen. Bord Bia benadrukte dat het digitaal en in-store promotiemateriaal heeft ontwikkeld voor de Organics from Ireland campagne, dat door de retail kan worden gebruikt om hun bio-Iers rundvlees, lamsvlees, zuivel, zeevruchten, eieren, AGF en kant-en-klare voeding onder de aandacht te brengen.
Bron: checkout.ie 

België: Louis Delhaize Groep opent vernieuwend supermarktconcept
Winkelen versus kopen: de nieuwe Louis Delhaize Open Markt maakt een interessante opgang in het Belgische Gembloux. De nadruk ligt meer dan ooit op differentiatie, transparantie en duurzaamheid, maar ook prijs en promotie spelen een rol.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.