Uit de oude doos: Fruitcentrale St.-Truiden werkte zich uit het dal weer omhoog

In de jaren zeventig zag het er voor de St.-Truidense Fruitcentrale c.v. weinig rooskleurig uit. Moeilijkheden in de toen bestaande bestuursraad en directie mondden uit in een onduidelijk beleid, hetgeen zijn negatieve weerslag vond in de bedrijfsresultaten, die een steeds meer dalende lijn vertoonden. Wilde de in 1952 opgerichte Fruitcentrale weer gezond zijn, dan moesten kundige heelmeesters er aan te pas komen. Die kwamen er in de personen van een verjongd en wilskrachtig bestuur en een nieuwe directeur, die, voortgekomen uit het bedrijf zelf, precies wist wat de 'patiƫnt' mankeerde. De nieuwe aanpak die zo'n jaar geleden werd ingezet heeft zijn uitwerking niet gemist.

Topdrukte op de Fruitcentrale in St.-Truiden. De kersenaanvoer reikt tot recordhoogte.

Op het terrein van de Fruitcentrale is een begin gemaakt met de bouw van een grote loods voor leeg fust.

"Gezegd mag worden dat we weer een kerngezond bedrijf hebben. Dankzij een vriendelijk, dynamisch en commercieel beleid ten dienste van de producenten telt de St.Truidense Fruitcentrale de laatste jaren weer volledig mee. Het ledental is de vierduizend gepasseerd en onze jaaromzet in geld zal het miljard ruimschoots overschrijden. Dat is bijna het drievoudige van de omzet aan het eind van de jaren zeventig. Ook de vooruitzichten voor de toekomst van de Fruitcentrale zijn gunstig. Kortom, van de slaperige toestand waarin ons bedrijf jaren verkeerde is niets meer over."

De Fruitcentrale heeft een eigen kistenkaart op de markt gebracht. In lange rijen wachten vrachtauto's om hun lading fruit naar alle windstreken te transporteren.

Bron: Primeur 07 - Jaargang 01 - 25 juli 1986


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven