Prijsuitreiking beste inzendingen uit AGF-hoek op Floriade op 20 juli

Woensdag 20 juli is de prijsuitreiking voor de inzenders van de AGF-product-beoordelingen in het auditorium van The Green House bij Floriade. Dan worden de winnaars bekend gemaakt van de eerste reeks van zes gewassen. De deskundige jury geeft hun mening over de vorm, kleur, smaak en gebruiksmogelijkheden van de verschillende inzendingen.

Bezoekers aan Floriade doen actief mee. Door zelf aan te geven welke van de getoonde soorten voor hen het meest aantrekkelijk is, en waarom, neemt de bezoeker actief deel aan de beoordeling.

Met bijna professionele aandacht wordt door consumenten bekeken, vergeleken, geroken en geproefd, waarna het oordeel valt. Met een uiteenlopende keuze aan criteria, blijkt de consument smaak het meest bepalend te vinden voor de uitkomst. De mogelijkheid om van allerlei groenten te proeven lokt veel bezoekers naar de speciale Grower’s Kitchen in The Green House. De hele dag door verzorgen de vrijwilligers dat bezoekers kunnen kennis maken en proeven van gesneden groenten en fruit, een smaakvolle ervaring, die een indruk geeft van de variatie die de Nederlandse tuinbouw biedt.

Veredelaars, telers en handelshuizen leveren hun producten voor de beoordelingen. Het kan gaan om rassen uit de veredeling, testrassen of reeds commerciële producten. De consument is zich vaak niet bewust dat er zoveel variatie is. Veel van wat de Nederlandse tuinbouw produceert komt niet in de supermarkt gaat naar speciaalzaken de horeca of gaat naar het buitenland.

Bij de AGF-productbeoordelingen komt in totaal een reeks van tien producten aan de orde. Na sla, paprika, tomaat, bloemkool, aardbei en ananas staan er nog vier producten voor beoordeling op de lijst: meloen, kool, paddenstoelen en appel/peer.

De prijsuitreiking is in het auditorium van kas op Floriade van 14-16.00 uur.

Bron: Floriade


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven