Zimbabwaanse regering roept Schweppes tot de orde

De regering van Zimbabwe heeft frisdrankfabrikant Schweppes tot de orde geroepen door de privileges in te trekken op grond waarvan zij belastingvrij grondstoffen mochten invoeren voor gebruik in hun sappenfabriek in Beitbridge. Naar verluidt heeft de sapfabriek, ondanks het feit dat zij 10.000 ton sinaasappelen en 5.000 ton grapefruit vrij van rechten mocht invoeren, de bijprodukten uitsluitend in buitenlandse valuta verkocht, tegen de voorschriften van de oorspronkelijke overeenkomst met de regering in.

De secretaris voor Financiƫn en Economische Ontwikkeling, George Guvamatanga, heeft gisteren een brief geschreven aan de directeur van het bedrijf, Charles Msipa, waarin hij hem op de hoogte bracht van de bezwaren van de regering tegen hun acties. Hij zei dat de regering het bedrijf op 1 juli 2022 een eenmalige schorsingsfaciliteit heeft verleend voor de invoer van 10.000 ton sinaasappelen en 5.000 ton grapefruit.

Guvamatanga zei dat deze maatregel bedoeld was om de lokale aanvoer te vergroten en zo verstoringen van de aanvoer tot een minimum te beperken, en om betaalbare prijzen voor het grote publiek te garanderen.

Bron: herald.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven