Hema gaat aantal Franse winkels verdubbelen

Inkoopallianties helpen consumentenprijzen 'aanzienlijk te verlagen', zo blijkt uit onderzoek van INSEAD
Inkoopallianties in de retailsector kunnen de consumentenprijzen "aanzienlijk" helpen verlagen, zo blijkt uit een nieuwe studie van INSEAD. De studie onderzocht bijna 140.000 SKU's uit 20 belangrijke voedselcategorieën, waaronder kaas, snoepgoed, chocolade, groenten en fruit en diepgevroren voeding, over een periode van zes jaar, wat neerkomt op ongeveer 6 mln productwaarnemingen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Brighton en Hove verwelkomen Deliveroo Hop-dienst
Deliveroo Hop is een samenwerking aangegaan met Morrisons om online boodschappen in een snel tempo naar klanten te brengen, met leveringen die al binnen tien minuten arriveren, aldus de website. De winkel, die alleen bezorging aanbiedt, is nu geopend in Brighton en Hove en bevat ongeveer 2.000 producten, zowel merkproducten als producten van Morrisons' eigen merk.
Bron: theargus.co.uk 

Duitsland: Rewe breidt bezorgservice uit in Neurenberg
De Duitse retailer Rewe gaat zijn bezorgservice voor levensmiddelen in Neurenberg uitbreiden met een nieuw distributiecentrum. De keten zal een uitgebreid gamma diensten aanbieden, waaronder levering op dezelfde dag. Klanten kunnen bestellen uit het gebruikelijke assortiment van meer dan 12.000 producten, waaronder verse producten zoals groenten en fruit, zuivelproducten en vlees, maar ook huismerkartikelen en diepgevroren producten.
Bron: esmmagazine.com 

Hema gaat aantal Franse winkels verdubbelen
Na een gedwongen inkrimping van het aantal Franse winkels wil de Nederlandse keten Hema zijn aanwezigheid in Frankrijk nu weer verdubbelen voor 2026. Franchising is voor die nieuwe doelstelling geen optie, terwijl kostenbeheersing verplicht is.
Bron: retaildetail.eu 

Duitsland: Metro vermindert voedselverspilling, verhoogt voedseldonaties
De Duitse groothandelsgigant Metro heeft over de afgelopen drie boekjaren een daling van de voedselverspilling met 15,3% en een stijging van de voedseldonaties met 34% gemeld. Uit het eerste Food Waste Report van het bedrijf, dat in juni 2022 werd gepubliceerd, blijkt dat het in deze periode ongeveer 6.000 ton voeding heeft bespaard dat niet werd verspild.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven