Pools zachtfruitseizoen in volle gang

"Je zult ons dit jaar niet horen klagen over een gebrek aan regen!"

Het Poolse blauwe bessenseizoen is weer van start gegaan en het fruit heeft niet veel last gehad van voorjaarsvorst zoals in voorgaande jaren. De oogsthoeveelheden zien er goed uit, maar regen kan nog steeds schade aan het fruit veroorzaken. Hoe dan ook, er lijkt dit seizoen meer dan genoeg ruimte voor groei te zijn.

Emilia Lewandowska, officemanager van de Poolse appel- en zachtfruitexporteur Fruit-Group, stelt dat ze dit jaar een rijk assortiment aan zachtfruit zullen kunnen leveren. "In onze telersgroep hebben we zomersoorten zoals aardbeien, kersen, morellen, rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, frambozen en bramen. We hebben de laatste weken lage temperaturen gehad en ook de nachten zijn vrij koud. Dat is de reden waarom de blauwe bessenteelt een weekje vertraging heeft opgelopen. Voor de rode bessen en de kersen is de regen behoorlijk problematisch geweest. Je zult ons in ieder geval niet horen klagen over een gebrek aan regen dit jaar!"

De komende weken zou de regen nog schade kunnen toebrengen aan de bessen. Tot nu toe heeft de kwaliteit van het fruit volgens Lewandowska nog niet geleden onder de regen. "In sommige regio's van het Grójec-district heeft het stevig gehageld en enkele zachfruitpercelen zijn gedeeltelijk getroffen. Toch is het fruit momenteel van goede kwaliteit. We hopen alleen dat meer regen niet zal leiden tot cracking."

Fruit-Group zou dit seizoen graag verder groeien. Het bedrijf hoopt 20% meer te exporteren dan vorig jaar. "Jaar op jaar zien we een hogere vraag naar blauwe bessen. De consumptie stijgt. Het afgelopen seizoen wisten we 30% meer te verkopen dan het jaar daarvoor. We hopen deze trend dit jaar door te trekken. Maar het is uiteindelijk wel de markt die beslist. Anderzijds moeten we nadenken over inflatie en de koopkracht van de consument. Op dit moment willen we graag uitbreiden, daarom richten we ons op West-Europa. We hopen dat de weersomstandigheden ons niet tegenwerken om de geplande 20%-groei te realiseren."

Voor meer informatie:
Emilia Lewandowska
Fruit-Group SP.z.o.o.
Tel: +48 603 303 488 (Polen)
biuro@fruitgroup.pl    
www.fruitgroup.pl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven