Suikerrietafval breekt af binnen 90 dagen

Nieuwe composteerbare verpakkingslijn op Europese markt

Verpakkingsleverancier KX Pack is een familiebedrijf met Chinese roots. Omdat het bedrijf dicht bij productie en handel staat en zo getuige is van de veranderende consumenteneisen op het vlak van duurzaamheid, besloot het bedrijf een nieuwe servicelijn aan te bieden: composteerbare verpakkingen.

"De betekenis van composteerbaar betekent dat een product in een compostomgeving kan worden afgebroken tot natuurlijke elementen. Wanneer het wordt afgebroken tot zijn natuurlijke elementen, veroorzaakt het geen schade aan het milieu. Het integreren van dit soort producten kan een enorme stap voorwaarts zijn voor onze sector op het gebied van afval", zegt Min Li, oprichter en CEO van KX Pack.

Het afbraakproces duurt meestal ongeveer 90 dagen. Standaardisatieorganisatie ASTM definieert composteerbaar materiaal als alles wat tijdens het composteren door biologische processen wordt afgebroken. Het levert CO2, water, anorganische verbindingen en biomassa op met een snelheid vergelijkbaar met die van andere composteerbare materialen en laat geen zichtbare, onderscheidbare of toxische resten achter.

"Wanneer composteerbare materialen afbreken, geven ze waardevolle voedingsstoffen af aan de bodem, wat de groei van bomen en planten bevordert. Daarom hebben we geïnvesteerd in de ontwikkeling van composteerbare verpakkingen", vervolgt Min.

De composteerbare verpakkingen van KX Pack zijn door TUV bekroond met het keurmerk "OK Compost Industrial". Dit betekent dat de producten industrieel composteerbaar zijn.

Bagasse: nieuwe grondstof voor verpakkingsoplossingen
Bagasse is vezel uit suikerrietafval, een reststof die overblijft na de winning van suikerrietsap. Suikerriet is een boomvrije, hernieuwbare hulpbron. In het verleden werd suikerrietafval op het veld verbrand, waardoor er vervuiling ontstond. Nu is er een heel goede toepassingsmogelijkheid gevonden voor bagasse: als grondstof voor de vervaardiging van producten zoals composteerbaar wegwerpservies. Het is duurzamer dan composteerbare producten van hout of papier.

Zonder gebruik te hoeven maken van een industriële composteerinstallatie, zijn bagasse-producten binnen 90 dagen afbreekbaar. Afhankelijk van de composteeromstandigheden, zoals temperatuur, vochtigheid en grootte, composteren ze meestal nog sneller. Bagasse verpakkingen zijn geschikt voor zowel warme als koude gerechten en zijn meestal magnetron- en koelkastbestendig.

"Ons bedrijf biedt verschillende productlijnen van bagasse aan. Momenteel verkopen we trays en schalen voor verse groenten en fruit, trays voor vers vlees, dozen, bekers, deksels, verpakkingen voor afhaalmaaltijden en -dranken en zaaitrays voor de tuinbouw. Onze producten zijn gecertificeerd door BRC, BPI en OK Compost Industrial. Ten slotte hebben we een magazijn in België, van waaruit we rechtstreeks kunnen leveren en ook voorraad kunnen houden", besluit Min.

Voor meer informatie:
Min Li
KX Pack
www.kxpack.eu 
info@kxpack.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven