"Daling transportkosten stimuleert handel en vraag naar temperatuurdataloggers stijgt"

Het hoogtepunt van het fruitseizoen is aangebroken op het noordelijk halfrond. De scheepvaartkosten zijn de afgelopen maanden gedaald, wat de handel stimuleert. Als gevolg daarvan is de import en export toegenomen. En daardoor neemt de vraag naar dataloggers voor temperatuur en vochtigheid die in het transport worden gebruikt weer toe.

Siya is een woordvoerder van de fabrikant en verkoper van temperatuur- en vochtigheidsloggers, Beijing Sino-Agricultural Biosciences. Ze sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de markt. "De kwaliteit van groenten en fruit tijdens het transport heeft een directe invloed op de prijs. Daarom worden dataloggers voor temperatuur en vochtigheid steeds belangrijker in deze sector. Wij introduceren de METECH single-use, USB-gebaseerde temperatuur datalogger om beter te voldoen aan de vraag van onze klanten naar nauwkeurige temperatuur- en vochtigheiddataloggers. Onze dataloggers zijn breed inzetbaar. Ze kunnen nauwkeurig gegevens loggen voor minieme veranderingen in temperatuur en vochtigheidsgraad tijdens het transport van appelen, peren, mango's, avocado's en steenfruit."

Siya gaf een toelichting op de specificaties van de METECH single-use, USB-gebaseerde temperatuur datalogger. "Dit product meet temperaturen tussen -30°C tot +70°C met een nauwkeurigheid van ±0,5°C en een weergavespecificatie van 0,01°C. De temperatuurdataloggers kunnen tot 120 dagen meegaan. Ze zijn gemaakt van voor levensmiddelen geschikt plastic en zijn waterdicht. Bovendien zijn ze goed te gebruiken, klanten hoeven de dataloggers alleen maar aan te sluiten op de computer en een pdf met geregistreerde temperatuurgegevens wordt automatisch gedownload. Er zijn geen extra software of kaartlezers nodig," zei Siya. "Vergeleken met andere producten op de markt, gebruiken wij TI digitale temperatuursensoren met een grotere nauwkeurigheid en consistentie. De markt kampt al geruime tijd met een tekort aan computerchips, maar we hebben al afspraken gemaakt met leveranciers voordat de situatie escaleerde en dus kunnen we een stabiele productie en levering van dataloggers garanderen."

Gevraagd naar de huidige verkoopomstandigheden, antwoordde Siya: "In de eerste helft van dit jaar hebben we veel meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt vooral doordat de kosten van verscheping zijn gedaald, waardoor de import en export is toegenomen. Dit creëert meer marktvraag naar onze producten, zodat onze verkoopcijfers zijn verbeterd. Sommige van onze oude klanten hebben geleidelijk hun orders verhoogd," zei Siya.

"Hoewel sommige klanten zich tijdens de pandemie uit de import hebben teruggetrokken en op de binnenlandse handel zijn overgestapt, blijven de meeste van onze klanten in de exportsector actief. En nu groeit de wereldwijde im- en exportmarkt weer, zodat onze afzet van temperatuur- en vochtigheidsdataloggers niet afneemt maar juist toeneemt. Het noordelijk halfrond bevindt zich in het midden van een druk verkoopseizoen voor fruit, dus we hebben talrijke aanvragen van klanten ontvangen. We zijn zeer optimistisch over dit seizoen."

Voor meer informatie:
Siya Wang
Beijing Sino-Agricultural Biosciences Co., Ltd.
siya@unique-fresh.cn 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven