Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We verwachten de komende maanden meer avocado's in Peru dan vorig seizoen"

Volgens gegevens van het adviesbureau Inform@cción bedraagt de Peruaanse export van avocado’s in het huidige seizoen (tot en met 4 juli) 329.000 ton. Dat is ongeveer gelijk aan het volume dat in dezelfde periode van vorig seizoen werd geëxporteerd.

Fernando Cillóniz Benavides, voorzitter van Inform@cción, wijst er echter op dat de export van avocado's in de laatste maanden van het seizoen naar verwachting zal toenemen in vergelijking met vorig jaar. "We verwachten in juli en vooral in augustus en september meer avocado's te oogsten dan in dezelfde maanden van vorig jaar", legt hij uit.

Cillóniz zegt dat het eerste deel van het avocadoseizoen werd gekenmerkt door hoge prijzen in de Verenigde Staten, maar lage prijzen op de Europese markt. Hij voegt eraan toe dat de prijs in Europa zo slecht is dat veel Peruaanse telers het fruit aan de bomen laten hangen in de hoop dat de prijzen verbeteren.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: