Kenia wil heetwaterinstallatie om naar lucratieve landen te kunnen exporteren

De Keniaanse regering is van plan om via de Agriculture and Food Authority (AFA) een faciliteit voor de behandeling van warm water te openen in Nairobi. Volgens landbouwcommissaris Peter Munya zal dit de export van Keniaanse tuinbouwproducten naar de internationale markten stimuleren.

Volgens Munya is de installatie voor de behandeling met heet water een goede manier om het probleem van de fruitvlieg op te lossen. Door de bouw van deze installatie zal Kenia niet alleen de kwaliteit en de waarde van de mango's kunnen verhogen, maar ook andere lucratieve markten kunnen betreden. Volgens Munya is de fruitvlieg een probleem dat het land er zelfs toe heeft gedwongen om in 2015 een exportverbod op mango's uit te vaardigen.

Munya merkte op dat na een reeks succesvolle maatregelen, waaronder de instelling van ziektevrije gebieden en gebieden met een lage preferentie voor plagen in bepaalde provincies, Kenia in staat was om zijn eerste mango-zending naar Italiƫ te verschepen in 2021 sinds het zelf-verbod werd ingesteld.

Uit gegevens van het Horticulture and Crops Directorate (HCD) blijkt dat de totale waarde van de export van Keniaanse tuinbouwproducten in 2021 met 5,1 procent is gestegen.

Bron: the-star.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven