Helft Britten koopt minder voeding door prijsstijgingen

Polen: ABC-keten van Eurocash Group opent 1000ste gerenoveerde verkooppunt
Eurocash Group heeft zijn 1000e gerenoveerde ABC-winkel geopend in de stad Miłoradz in de provincie Pommeren. De winkel in Miłoradz, die sinds 2018 actief is als onderdeel van het ABC-netwerk, heeft een rebranding- en herinrichtingsproces ondergaan. De winkel krijgt de naam 'Karolinka', naar de eigenaar, en op het uithangbord staat ook het ABC-logo.
Bron: esmmagazine.com 

Meerderheid Oostenrijkers "zou gezonder willen eten"
Uit een enquête van de Oostenrijkse retailer Billa is gebleken dat 60% van de Oostenrijkers gezonder zou willen eten. Voor de Oostenrijkers betekent gezonde voeding vooral veel fruit en groenten eten (69%), zelf koken (58%) en aandacht hebben voor evenwicht en variatie (56%), zo blijkt uit het onderzoek.
Bron: esmmagazine.com 

Helft Britten koopt minder voeding door prijsstijgingen
Bijna de helft van de Britten heeft minder voedingsmiddelen gekocht nu de prijzen de pan uit rijzen, terwijl anderen meer moeten uitgeven voor hun boodschappen. Dat blijkt uit officiële cijfers die de omvang van de huidige kosten van levensonderhoud laten zien. Uit cijfers van het Office for National Statistics bleek dat 49% van de mensen zei dat ze tussen 22 juni en 3 juli minder eten hadden gekocht dan normaal, tegenover slechts 8% toen de enquête in september 2021 begon.
Bron: reuters.com 

Italië: Conad Nord Ovest rapporteert winst van € 49 mln in volledig jaar 2021
De Italiaanse retailcoöperatie Conad Nord Ovest heeft 2021 afgesloten met een omzet van € 4,3 mld en een nettowinst van € 49 mln. De coöperatie, die 381 leden en 600 winkels telt, rapporteerde een omzetstijging van +4,8% in de periode. Capex-investeringen, ten bedrage van € 163 mln, werden toegewezen aan de versterking van de logistiek en de modernisering van het verkoopnetwerk met 12 nieuwe winkelopeningen en 29 renovaties.
Bron: esmmagazine.com 

Franse e-grossier Hors Normes haalt € 7 mln op
Hors Normes, een in Parijs gevestigde startup die voedselverspilling wil tegengaan door groenten en fruit te verkopen die door traditionele retailkanalen worden geweigerd, heeft € 7 mln opgehaald. De Duitse investeerder Project A investeerde in de startronde naast de bestaande Britse investeerder Stride VC.
Bron: pitchbook.com 

Duitse vakbond Verdi roept op tot 'Prime Day'-staking door Amazon-werknemers
De Duitse vakbond Verdi heeft het personeel van zeven Amazon-distributiecentra opgeroepen om te staken tijdens de nachtdienst van zondagavond in een poging om de retailer te dwingen de sectorale collectieve arbeidsovereenkomst van de vakbond te aanvaarden.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven