Oude Russische McDonald schrapt friet van het menu omdat die niet beschikbaar zijn

Verschillende restaurants van de pas geopende fastfoodketen "Tasty and that's it", die McDonald's in Rusland heeft vervangen, zullen tijdelijk geen friet meer serveren. Dit is te wijten aan een tekort aan het juiste aardappelras. Het bedrijf verwacht in de herfst weer friet op het menu te hebben.

Onlangs trok McDonald's zich terug uit Rusland uit protest tegen de inval in Oekraïne. De Amerikaanse fastfoodgigant verkocht zijn restaurants aan een Russische zakenman, en in juni heropende een aantal van zijn vestigingen onder de naam "Vkusno i Tochka", wat zich laat vertalen als "Smakelijk en dat is het".

Maar een maand na de opening is er een tekort aan een van de hoofdpunten op het menu. De "rustieke aardappelen", een dikkere versie van de traditionele Franse friet, zijn daarnaast mogelijk ook niet beschikbaar. Het bedrijf probeerde over het algemeen aardappelen van Russische producenten te betrekken, maar het was onmogelijk geworden aardappelen te importeren van markten die een tijdelijke vervanging van de binnenlandse oogst konden bieden.

Rusland staat nu onder verregaande westerse sancties, die de toeleveringsketens verstoren en de werkloosheid doen toenemen. Verwacht wordt dat de Russische economie in 2022 met 10% zal krimpen.

Bron: newsweek.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven