Zeer besmettelijke ziekte velt Noord-Koreaanse appel- en perenbomen

Sommige fruittelende regio's in Noord-Korea zijn het slachtoffer geworden van de bacterievuur, een zeer besmettelijke ziekte die een hele fruitboom in één enkele infectie kan doen verschrompelen en doden. Een bron in de provincie Zuid-Pyongan zei op 6 juli dat het bacterievuur onlangs verscheidene boomgaarden in de provincies Sukchon en Pyongwon, belangrijke fruittelende regio's, heeft getroffen. Volgens hem verdort en doodt de ziekte appel- en perenbomen.

Bacterievuur is een gevaarlijke plantenziekte die bladeren, stammen en vruchten doet verdorren en ze zwart maakt alsof ze verbrand zijn. Omdat de ziekte zeer besmettelijk is en er geen echte behandelingen voorhanden zijn, worden de telers gedwongen alle bomen binnen een straal van 100 meter van een besmette boom te ontwortelen, te verbranden en de resten in de grond te begraven. Anders kunnen zij hun hele boomgaard verliezen.

Volgens de bron verspreidt de ziekte zich zo snel dat telers, als er symptomen optreden, geen andere keuze hebben dan de hele boomgaard te verbranden en te begraven.

Bron: dailynk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven