Del Monte

"Europeanen zijn veeleisender geworden over de kwaliteit van avocado's"

Fresh Del Monte Europe zet zijn strategie voort om een gediversifieerd assortiment fruit met toegevoegde waarde en van hoge kwaliteit aan te bieden, zorgvuldig geselecteerd op de eigen teeltbedrijven met het voordeel van vele jaren engagement op het vlak van duurzaamheid in zijn verschillende teeltgebieden wereldwijd. Vanaf deze week en gedurende de hele zomer biedt het bedrijf op alle belangrijke Europese markten Del Monte avocado's aan die geteeld zijn op hun eigen bedrijven in Kenia.

Deze Keniaanse avocado is een groot formaat, de romige Hass, met de perfecte smaak en veelzijdigheid die Europese consumenten verwachten voor hun zomerrecepten. Thierry Montange van Del Monte Europe Africa: "Het telen van avocado's op onze eigen bedrijven in Kenia met de unieke expertise van ons team daar, maakt een enorm verschil om het kwaliteitsproduct aan te bieden dat de consument wenst. Naarmate de consumptie in onze regio toeneemt, zijn de Europeanen veeleisender geworden over de kwaliteit van de avocado's die ze kopen en dit is een kans voor Del Monte, als leverancier van premium fruit, om fruit aan te bieden dat de voedings- en smaakvoordelen biedt die zij verwachten, het hele jaar door."

Fresh Del Monte-bedrijven in Kenia hebben tal van erkenningen gekregen voor hun duurzaamheidsprestaties, waaronder de certificering Sustainably Grown van SCS Global Services en hun engagement in een programma voor de emancipatie van vrouwen in samenwerking met lokale ngo's.

Voor meer informatie:
Fresh Del Monte Europe
www.delmonteeurope.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven