Global Fresh International opent kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Tholen - In vijf jaar tijd heeft Global Fresh International (GFI) - een participatie van Direct Source International (DSI) uit Strijen - een flinke opmars gemaakt op de Aziatische markt. Nu is het bedrijf klaar voor de volgende fase om het succes uit te breiden naar het Midden-Oosten. Global Fresh International (GFI) zal vanaf augustus 2022 vanuit de Emiraten, met een kantoor in Dubai, de retail- en groothandelsklanten in het Midden-Oosten en Azië bedienen. Niet alleen GFI gaat verhuizen, ook Arie van Helden, één van de oprichters van GFI, verhuist van Nederland naar Dubai.

Het nieuwe management van GFI wordt gevormd door CEO Tarek Bedir samen met Arie in hoedanigheid als CCO. "We zijn de afgelopen jaren goed vertegenwoordigd geweest op het Aziatische continent, ook al opereren we vanuit Nederland. Nu is het tijd om onze activiteiten uit te breiden en te verplaatsen, zodat we dichter op onze afzetmarkten en klanten zitten", zegt Arie.

Focus op Azië uitgebreid met Midden-Oosten
"Gezien het potentieel dat we in het Midden-Oosten zagen, is het verhuizen van GFI naar de Emiraten de beste optie. Met dit nieuwe kantoor in Dubai willen we een belangrijke partner worden voor de Golfstaten. De focus van GFI is altijd Azië geweest en dat zal zeker zo blijven, alleen komt daar nu het Midden-Oosten bij", vervolgt Arie. "De ervaring van Tarek Bedir als partner aan boord - al jaren actief voor diverse grote AGF-bedrijven en tevens al ruim twintig jaar een relatie van de DSI-oprichters - zorgt voor een hoogwaardige combinatie."

"We gaan in Dubai van start met een klein maar toegewijd team. We hebben geleerd van het succesvolle bedrijfsmodel van DSI om onze leveranciers en klanten deel uit te laten maken van de reis die we gaan maken. Dat zal ons zeker onderscheiden van andere spelers in de markt", benadrukt Tarek. "Onze wereldwijde teeltpartners hebben steeds meer product beschikbaar. Deze groei past dan ook in onze strategie om hen nog meer waarde toe te voegen, waarbij we gebruik maken van de support en collega's van het Nederlandse moederbedrijf."  

Appelen belangrijk item naast citrus en druiven
Citrus en druiven blijven de hoofdproducten voor GFI. Aanvullend zijn ook appelen een belangrijke productgroep voor de klanten in het Midden-Oosten en Azië. "We zetten er op in om deze hoofdproducten jaarrond te voeren. Zo'n 60% van de afzet van GFI verloopt via retail. Alles draait daarbij om permanente beschikbaarheid en de juiste kwaliteit, waarin we kunnen voorzien dankzij ons wereldwijde partnernetwerk. Dat betreft zowel ons telersnetwerk vanuit het noordelijk halfrond met Egypte, Marokko, India en Oost-Europa als belangrijke herkomstlanden, aangevuld met onze teeltpartners in het zuidelijk halfrond, zoals Zuid-Afrika, Peru, Chili, Argentinië en Australië", vertelt Tarek. "Vanuit de Emiraten zijn we met ons kantoor in Dubai ideaal gelegen om ook aangrenzende Golfstaten te bedienen. We zijn ervan overtuigd dat onze kennis, zowel op de Europese als Aziatische markt ons gaat helpen om succesvol te zijn in het Midden-Oosten."

Verwachtingen voor de komende jaren
"Ondanks alle Covid-beperkingen hebben we de laatste jaren in Azië  enorme slagen gemaakt. Landen als China, Vietnam, Bangladesh, Thailand, Singapore, Maleisië, maar ook India zijn booming. Alleen al gezien de bevolkingspopulatie is de potentie enorm en daarbij zien we dat de koopkracht bij de middenklasse een enorme spurt neemt. We verwachten dat we dankzij onze lokale aanwezigheid vanuit Dubai in het Midden-Oosten een nog snellere groei zullen doormaken en verwachten dat over vijf jaar 50% van de business van GFI in Azië en 50% in het Midden-Oosten zal plaatsvinden."

Voor meer informatie:
Arie van Helden / Tarek Bedir
Global Fresh International
Mob: +31 6 51 10 18 93 / +971 50 926 4622 
arie@globalfreshint.com / tarek@globalfreshint.com 
www.globalfreshinternational.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven