"Ondanks krimpende Europese appelmarkt sterk seizoen voor Pink Lady"

Ondanks een moeilijke Europese appelmarkt en productieverlies als gevolg van vorstschade in 2021, hadden alle spelers in de Pink Lady Europe-keten een positief seizoen: 173.000 ton Pink Lady & PinKids (+ 13% tov N-2).

"Het is moeilijk een vergelijking te maken tussen het seizoen 2020-21 met een oogst van ruim 200.000 ton en het seizoen 2021-22 dat te lijden had onder slechte weersomstandigheden, zoals vorst in april 2021, waardoor sommige telers hun totale productie hebben verloren", zo stelt Pink Lady Europe. "In een context van veranderende klimatologische omstandigheden, zet Pink Lady Europe zich met zijn incubator Pink LAB in om innovatieve technische oplossingen te vinden en te ontwikkelen om nog duurzamer te produceren, zodat elke teler op ongunstige weersomstandigheden kan anticiperen en zo goed mogelijk kan reageren om zijn oogst op een milieuvriendelijke manier te beschermen."

Pink Lady verovert marktaandeel in Frankrijk (+5%), België (+3%) en het Verenigd Koninkrijk (+2%). 

Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn nog steeds de drie belangrijkste afzetmarkten met: 

  • Duitsland: 41.103 ton
  • Verenigd Koninkrijk: 36.420 ton
  • Frankrijk: 24.778 ton

Bron: Kantar

Het kleine zusje PinKids, de appel met een klein formaat voor kinderen, was goed voor 5400 ton, ofwel + 67% tov N-2.

Tot slot steeg de productie van de biologische Pink Lady met 87% tov N-2 en kwam dit seizoen uit op 2800 ton. De productie zal in de toekomst toenemen, want 17% van de telers is momenteel bezig met de overstap naar biologisch en 7% overweegt zijn Pink Lady®-boomgaard om te schakelen. Hoewel biologische of geïntegreerde teelt een persoonlijke keuze van de producent is, zijn alle Pink Lady-boomgaarden gecertificeerd volgens GlobalGAP/GRASP, en/of biologisch gecertificeerd.   

Voor meer informatie:
Pink Lady
www.pommepinklady.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven