Produce Pro Software overgenomen door Aptean

Aptean, een wereldwijde leverancier van bedrijfskritische softwareoplossingen, heeft Produce Pro Software overgenomen, een leverancier van technologische oplossingen om de behoeften van de verssector te ondersteunen. De producten van Produce Pro zijn ontworpen om klanten in de hele toeleveringsketen, van teelt tot supermarkt, te bedienen en worden gebruikt door de foodretail, tussenhandelaren, verwerkingsbedrijven en telers in Noord-Amerika.

Met de overname bouwt Aptean voort op zijn ERP-aanbod voor de voedsel- en dranksector met extra functionaliteit. Produce Pro zal profiteren van de wereldwijde schaal, middelen en technologische expertise van Aptean.

Produce Pro werd opgericht in 1990 en heeft zijn hoofdkantoor in Woodridge, Illinois. De ERP-oplossing van het bedrijf is ontworpen om te voldoen aan de unieke, end-to-end, operationele uitdagingen van telers en verkopers van vers voedsel. Voedseltransport gaat vaak om de ontvangst en verzending van producten met een korte houdbaarheid, wat resulteert in een hoog risico op verlies of verspilling van de voorraad. Het platform van Produce Pro helpt klanten om aan dit risico en andere complexiteiten een antwoord te bieden, waaronder kwaliteits- en veiligheidsvereisten, prijsschommelingen, afhankelijkheid van leveranciersrelaties en complex voorraadbeheer. Dat doet het door traceerbaarheid te bieden, de zichtbaarheid van de hele toeleveringsketen te vergroten en de efficiëntie ervan te verbeteren.

"We zijn verheugd om ons softwareaanbod voor de voedingsmiddelen- en drankensector te kunnen uitbreiden", zegt Bob Kocis, voorzitter van Aptean. "Transporteurs spelen een cruciale rol in de voedingssector. Ze verbinden telers en verwerkingsbedrijven met de foodservicebedrijven die instaan voor de uiteindelijk transactie met de consument. Het team van Produce Pro begrijpt de eisen van deze bedrijven en zet zich in voor het succes van haar klanten."

"Produce Pro is blij om de krachten te kunnen bundelen met Aptean", zegt Dave Donat, voorzitter van Produce Pro. "De expertise in de voedingsmiddelen- en drankensector en de schaal en middelen van Aptean zullen ons in staat stellen om onze klanten nog beter te dienen en te innoveren met het oog op toekomstige groei."

Software Equity Group (SEG) was de exclusieve adviseur van Produce Pro Software.

Voor meer informatie:
Nicole O’Rourke
Aptean
Tel: +1 770 715 0362 (VS)
Nicole.ORourke@aptean.com  
www.aptean.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven