Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Coop bereikt marktaandeel 12,5%

Italië: Coop rapporteert omzet van € 14,3 mld, marktaandeel bereikt 12,5%
Coop Italia heeft het jaar 2021 afgesloten met een totale omzet van € 14,3 mld, iets minder dan het jaar ervoor (€ 14,4 mld), waarvan € 13,2 mld afkomstig was uit de retail. De vereniging van 78 coöperaties slaagde erin haar marktaandeel in de grootschalige retailsector licht te vergroten, tot 12,5%, tegen 12,4% het jaar ervoor.
Bron: esmmagazine.com 

Frankrijk: Carrefour werkt samen met NOUS anti-gaspi en creëert een assortiment producten die zich onderscheiden van de rest en bovendien tot 20% goedkoper zijn
In samenwerking met NOUS anti-gaspi, baanbrekende winkels in de strijd tegen voedselverspilling, verkoopt Carrefour exclusief 30 producten in zijn hypermarkten in de regio Parijs en zal dit initiatief later uitbreiden tot de rest van het land. Biologische komkommers van Franse oorsprong zullen verkrijgbaar zijn voor € 1,29 per stuk; perziken, nectarines en abrikozen van Franse oorsprong zullen verkrijgbaar zijn voor € 1,99 per kg.
Bron: carrefour.com  

Spanje: Coviran ziet omzet dalen in volledig jaar 2021
De Spaanse coöperatie voor buurtwinkels Coviran heeft haar boekjaar 2021 afgesloten met een bruto-omzet van €1,6 mld, een daling van 3,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiervan werd € 1,4 mld behaald op de thuismarkt van het bedrijf en de resterende € 199 mln in Portugal. De nettowinst bedroeg € 960.000, terwijl de EBITDA met 31% daalde tot € 7,9 mln. De investeringen bedroegen € 4,2 mln, voornamelijk voor technologische upgrades en modernisering van bestaande winkels.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Nieuwe Little Clacton winkel minder belastend voor het milieu
Morrisons is verheugd om zijn eerste winkel met een lagere milieu-impact te introduceren in Little Clacton. De winkel zal 43% minder CO2 verbruiken, 366 losse producten aanbieden en bijna geen afval meer produceren, terwijl het aantal lokaal ingekochte producten verviervoudigd is en de biodiversiteitsprogramma's verhoogd zijn.
Bron: my.morrisons.com 

VK: Aandeelhouders Sainsbury's stemmen tegen toezegging om echt Living Wage te betalen
De aandeelhouders van Sainsbury's hebben tijdens de jaarlijkse algemene vergadering tegen een speciale resolutie gestemd waarin de op één na grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië zich ertoe verbindt om tegen juli 2023 het zogenaamde Living Wage aan al zijn werknemers te betalen.
Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: