Ook de paprika-export komt langzaam op gang

"De vraag naar Poolse bloemkool is tot nu toe hoog geweest"

Er zijn momenteel zowel Poolse bloemkolen als groene paprika's op de markt en beide seizoenen verlopen bevredigend, ondanks een klein dipje in de vraag naar bloemkool deze week. "De vraag naar bloemkool is tot nu toe hoog geweest. Supermarktketens zetten grote promotiecampagnes op touw en we laadden veel hoeveelheden. Vorige week was de afzet minder groot, al zal dat wel weer gauw veranderen", zegt Kornelia Lewikowska, inkoopmanager van de Poolse groente-exporteur Green Best. "We beginnen ook langzaam groene paprika's te exporteren. De rode zouden over ongeveer een week beschikbaar moeten zijn. De vraag ligt op een vergelijkbaar niveau als andere seizoenen in deze tijd van het jaar."

Lewikowska stelt dat de prijzen voor de groenten redelijk hoog liggen. Dat was ook verwacht met de inflatie in Europa. "We verkopen onze bloemkolen vooral aan Tsjechië, Slowakije en Nederland, terwijl het merendeel van de paprika's naar Frankrijk gaat. De prijzen zijn dit jaar duidelijk hoger dan vorig jaar wegens de stijging van de kosten voor energie, verpakkingen, meststoffen en brandstof. En het is geen geheim dat de inflatie alle Europese landen heeft getroffen."

Het seizoen van zowel bloemkool als paprika zal een paar maanden duren volgens Lewikowska. "De bloemkolenexport gaat door tot november en de Poolse paprika’s zullen tot september of oktober op de markt te vinden zijn. Het is ons doel om de afzet gedurende het gehele seizoen op een hoog niveau te houden."

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Mob: +48 737 602 848 (Polen)
kornelia.lewikowska@greenbest.pl  
www.greenbest.pl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven