Aanpak ondervoeding Afrika via Veggies4Planet&People initiatief

Een van Afrika's grootste uitdagingen bij het aanpakken van ondervoeding is het vergroten van het aanbod van groenten. Daartoe kwamen de IKEA Foundation en het World Vegetable Center (WorldVeg) in 2019 overeen om een vijfjarig initiatief te ontwikkelen onder de naam "Veggies4Planet&People" (V4P&P), uitgevoerd door WordVeg en SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie. Tegelijkertijd was het doel om het milieu en de menselijke gezondheid te verbeteren door een veilige teelt van groenten, waarbij chemische gewasbeschermingsmiddelen zoveel mogelijk worden uitgebannen en vervangen door veilige bio-gewasbeschermingsmiddelen.

De economie van Kenia groeide met gemiddeld meer dan 5% per jaar voordat Covid-19 het Afrikaanse continent trof. Ondanks deze indrukwekkende groei en de geleidelijke vermindering van de armoede, leefde in 2015 in Kenia nog steeds 36,1 procent van de bevolking onder de nationale armoedegrens.

Groenten kunnen een duidelijke rol spelen bij het aanpakken van Afrika's uitdagingen van ondervoeding en jeugdwerkloosheid. De huidige niveaus van groenteconsumptie in Afrika bezuiden de Sahara zijn de laagste van alle regio's in de wereld.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven