Belgische consumenten worstelen met stijgende supermarktprijzen

In heel Europa zijn de prijzen van supermarkten gestegen. In België dwingt de stijgende inflatie de consumenten om goed na te denken over hun aankopen. Door de inflatie stijgen de prijzen van groenten, brood en vlees. Volgens gegevens van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek, bedroeg de voedselinflatie (inclusief alcoholische dranken) in juni 8,44%, tegen 6,32% de maand ervoor.

In juni naderde de inflatie in België de 10%, na in mei het hoogste niveau in 40 jaar te hebben bereikt. De energieprijzen zijn de belangrijkste drijvende kracht achter de prijsstijging, maar toch bedraagt het aandeel van de voedingskosten in het totaal ongeveer 1,67%.

Veel supermarkten zijn begonnen met promoties om consumenten aan te moedigen bepaalde producten te kopen. Maar het ziet er niet naar uit dat de situatie snel zal veranderen. Consumentenorganisaties roepen overheden op in te grijpen en spreken van een structureel probleem. De Nationale Bank van België voorspelt dat de koopkracht niet significant zal stijgen voor 2023.

Bron: euronews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven